Bertrand Traoré
NOS VoetbalAangepast

Traoré is fit, maar of Bosz ook voor hem kiest...

Na de bronzen plak met Burkina Faso in de Afrika Cup is Bertrand Traoré teruggekeerd bij Ajax. De grote vraag is nu: krijgt Traoré zijn basisplaats op de flank weer terug of kiest trainer Peter Bosz zondag tegen Sparta opnieuw voor Justin Kluivert?

Bosz is er al uit, maar hij wilde nog niet zeggen wie de voorkeur krijgt. "Traoré heeft in Afrika een redelijk goed toernooi gespeeld. Ik weet al of ik hem ga opstellen, maar ik ga dat eerst met de spelers bespreken", zei Bosz op de persconferentie.

Traoré volgde Ajax op de voet vanuit Gabon en zag de afgelopen weken het nodige veranderen bij de club. Zo vertrokken Anwar El Ghazi, Mitchell Dijks en Tim Krul en kwam de jonge Kluivert bovendrijven.

"Kluivert is een heel goede speler", constateert Traoré. "Het is goed voor de club en voor de trainer om meer opties te hebben." Of hij erop rekent dat hij weer in de basis staat? Het antwoord is niet verrassend: "Dat is aan de trainer."

Traoré wordt beetje moe van praten over concurrentiestrijd

Duidelijk is wel dat Traoré een beetje moe wordt van vragen over een nieuwe concurrentiestrijd. In het begin van het seizoen moest hij de strijd aangaan met El Ghazi. En nu El Ghazi naar Lille is vertrokken, presteert Kluivert prima op zijn positie.

"Ik wil het niet meer hebben over de concurrentie. Want sinds ik hier ben, hebben jullie het altijd over de concurrentie", verzucht Traoré. "Eerst was het Traoré of El Ghazi, en nu is het Traoré of Kluivert."

"Jullie mogen speculeren wat jullie willen. Ik heb het met mijn land goed gedaan bij de Afrika Cup en ik ben blij dat ik weer bij Ajax ben. Ik ga mijn best doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl