Eric Botteghin viert zijn treffer tegen Twente
NOS VoetbalAangepast

Gio: Oranje staat Botteghin goed

Eric Botteghin is dit seizoen een van de dragende krachten van koploper Feyenoord. Afgelopen zondag brak de verdediger nog de ban op bezoek bij FC Twente (0-2). De Braziliaan is zelfs zo goed bezig dat een naturalisatie tot Nederlander voor Oranje goed nieuws zou zijn.

"Als je zo goed presteert, dan ontstaat zo'n discussie", aldus Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag bij de persconferentie. "Dat is logisch. Of Botteghin een Nederlands paspoort moet krijgen? Ik gaf Botteghin net een oranje hesje. Dat stond hem."

'Kan ook voor Brazilië of Italië spelen'

"Als hij ooit in Oranje kan spelen, zou dat heel mooi zijn, maar ik kan niet voorspellen wat er in de toekomst gebeurt met hem", ging de coach verder. "Maar volgens mij kan hij ook een Italiaans en een Braziliaans shirt dragen."

De 29-jarige Bottegin, die inderdaad beschikt over een Italiaans en Braziliaans paspoort, woont al langer dan vijf jaar in Nederland en zou daarmee volgens de gangbare procedure een Nederlands paspoort kunnen aanvragen. Daarmee zou hij dus ook beschikbaar worden voor Oranje.

Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie

"Jammer dat hij geen Nederlander is, dan hadden we in het Nederlands elftal ook niet dat probleem gehad". zei Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, twee jaar terug al over Botteghin. Zaterdag speelt de Braziliaanse verdediger tegen zijn oude club uit het noorden.

Van Bronckhorst beschikt voor dat thuisduel over een fitte spelersgroep. "Iedereen is fit en beschikbaar voor morgenavond. Ik kan dus opnieuw keuzes maken," liet de coach weten. De al langer afwezige Kenneth Vermeer en Sven van Beek zijn nog wel absent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl