Bedankt voor het volgen van ons liveblog. Morgen zijn we terug met Sparta Rotterdam-Vitesse (12.30), AZ-Feyenoord (14.30), FC Utrecht-Heracles Almelo (14.30) en FC Twente-Ajax (16.45). Tot dan!

Cocu: te vaak staat Luuk de Jong alleen

Siem de Jong: weet niet of uitfluiten voor mij was

Penalty?

Achachbar gaat liggen na een duel met Tshimanga. Arbiter Blom geeft geen strafschop.

Tussenstand: PEC Zwolle-Willem II 0-0

Streppel: Excelsior verdient compliment

Streppel na minieme zege op Excelsior

De nul

Willem II heeft in zijn laatste 3 Eredivisie-wedstrijden de nul gehouden: 0-0 tegen PSV, 1-0 tegen Go Ahead Eagles en 0-0 tegen FC Twente.

Achahbar

Kan Anass Achahbar PEC nog een goal bezorgen? Hij komt voor Saymak. De van Feyenoord overgekomen spits heeft overigens nog niet gescoord voor PEC.

Kansen

Kans voor PEC, weer Menig. Hij schiet op de vuisten van Lamprou. Aan de andere kant is Ogbeche gevaarlijk, maar redt Van der Hart. Het kan alle kanten op. Daarna kopt Schenkeveld naast.

Wissel

De eerste wissel van Willem II. Fran Sol verlaat het veld voor Bartholomew Ogbeche.

Haye

Een fraaie actie van Thom Haye. Hij speelt zich vrij, maar stuit dan op keeper Van der Hart.

Tweede helft

De laatste helft van de zaterdagavond is begonnen. Krijgen we nog een goal bij PEC Zwolle-Willem II?

Petrovic: ik schaam me kapot voor dit ADO

Met de ziel onder zijn arm stond hij de pers te woord. Zeljko Petrovic wist dat ADO Den Haag zojuist een wanprestatie had afgeleverd bij NEC (3-0). "Ik schaam me kapot. Voor de supporters, voor de club, voor iedereen."

Zjelko Petrovic, succesvol in Den Haag

Rust

Bij rust staat het bij PEC Zwolle-Willem II 0-0. De Zwollenaren zijn de betere ploeg, maar slagen er niet in enkele kansen te benutten.

Gevaarlijk

Go Ahead komt er via Maatsen gevaarlijk uit, maar Brenet is alert. In de tegenstoot redt Eagles-doelman Zwarthoed op een inzet van Bergwijn.

Bijna

Zeneli raakt de paal en daarna wordt zijn inzet van de lijn gered. Daarna verzuimt ook Larsson de derde binnen te schieten. Hij krul de bal voorlangs.

Tussenstand: sc Heerenveen-Excelsior 2-1

GOAL sc Heerenveen!

Een verre vrije trap van Heerenveen-speler Larsson valt via de paal gewoon in het doel! Het is 2-1.

Lamprou

Ook in Zwolle een geweldige redding van de keeper. Ver uit zijn doel in dit geval. Lamprou voorkomt dat Menig kan scoren. Aan de Zwolle-aanval ging balverlies van Lachman vooraf.

Redding

Een prachtige redding van Excelsior-doelman Muyters op een kopbal van Van Amersfoort. Hij tikt de bal net onder de lat weg. Heerenveen jaagt op de 2-1.

Tussenstand: sc Heerenveen-Excelsior 1-1

GOAL PSV!

Siem de Jong! Met zijn eerste goal voor PSV breekt hij de ban. De invaller werd na zijn invalbeurt nog uitgefloten. Brenet is de aangever.

Tussenstand: PSV-Go Ahead Eagles 1-0

Siem en Luuk de Jong vieren de goal van Siem

Hyballa tevreden na riante zege op ADO

Petrovic: we hebben versterkingen nodig

Wissels

PSV laat nog bar weinig zien na rust. Cocu neemt maatregelen en wisselt Narsingh voor Bergwijn. Even later komt Siem de Jong voor Pereiro.

Een uitstekende start van het tweede bedrijf van Heerenveen. Larsson maakt gelijk: 1-1. De voorzet is van Zeneli.

Sam Larsson viert de gelijkmaker

Aftrap

PEC Zwolle-Willem II is begonnen.

Explosie bij stadion Besiktas

Twee uur na Besiktas-Bursaspor een enorme explosie vlak bij het stadion van Besiktas in Istanbul.

Rust

Voor de 9de keer dit seizoen gaat PSV rusten met 0-0. De Eindhovenaren zijn via een inzet van Ramselaar op de paal het dichtst bij een goal, maar het vizier staat zeker niet op scherp.

Excelsior leidt verrassend bij Heerenveen: 0-1. De thuisploeg laat te weinig zien.

Geen strafschop Heerenveen

Een soortgelijk geval aan de andere kant. Nu geeft Van Boekel tot woede van Heerenveen-trainer Streppel geen penalty.

GOAL Excelsior!

Hasselbaink schiet Excelsior vanaf de strafschopstip op voorsprong bij Heerenveen.

Tussenstand: sc Heerenveen-Excelsior 0-1

Excelsior viert de goal van Nigel Hasselbaink

Strafschop Excelsior

Hands van Bijker, Van Boekel wijst naar de stip.

Luuk de Jong

Zwarthoed voorkomt een goal van Luuk de Jong. De doelman verwerkt een kopbal van de spits tot corner.

Tussenstand: PSV-Go Ahead Eagles 0-0

Klaar

NEC-ADO Den Haag eindigt in 3-0.

Clubicoon Leiwakabessy

Mooi. Clubicoon Jeffrey Leiwakabessy komt op aandrang van het publiek nog in de ploeg bij NEC. Zijn eerste duel van het seizoen.

Jeffrey Leiwakabessy

Paal!

Ramselaar is dicht bij de openingsgoal van PSV. Hij raakt na een pass van Narsingh de paal. Pereiro schiet vervolgens voorlangs.

Narsingh

Narsingh is de gevaarlijkste aanvaller aan de zijde van PSV. Net als zijn teamgenoten heeft hij zijn vizier nog niet op scherp staan.

Luciano Narsingh (r) en Rochdi Achenteh (l)

Overwicht

Het beeld van het eerste kwartier: 21 man op de helft van de Eagles. Nog geen grote kansen. Wel schoten van Pröpper en Narsingh.

Kans Excelsior

De eerste grote kans voor de bezoekers is voor de bezoekers. Mulder tikt een inzet van Hasselbaink naast.

Tussenstand: sc Heerenveen-Excelsior 0-0

Aftrap in Eindhoven en Heerenveen

De bal rolt ook bij PSV-Go Ahead Eagles en sc Heerenveen-Excelsior.

Kastaneer

ADO begint de tweede helft in ieder geval met positieve intenties. Een schot van afstand door Kastaneer wordt een makkelijke prooi voor Delle. Even later waagt Kastaneer weer een poging met een schot naast/.

Tussenstand: NEC-ADO Den Haag 3-0

De tweede helft van NEC-ADO (3-0) is begonnen. De grootste thuisoverwinning in de Eredivisie van NEC op ADO dateert van 22 januari 2006 (5-0).

Rust

Het duel in Nijmegen lijkt al beslist. Door goals van Mayi, Ebuehi en Rayhi staat het bij rust al 3-0 voor de Nijmegenaren. Een ontluisterende eerste helft voor ADO.

NEC viert de openingsgoal van Kevin Mayi

GOAL NEC

Vlak voor rust al de derde goal voor NEC. Rayhi schiet met links binnen.

Blessure

Golla haakt geblesseerd af bij NEC. Zijn vervanger is Michael Heinloth.

Ondertussen in Engeland

Regerend kampioen Leicester City leidt met 3-0 tegen Manchester City. Jamie Vardy (2x) en Andy King zijn de doelpuntenmakers.

PSV met Narsingh en Pereiro

Met Luciano Narsingh en Gastón Pereiro nieuw in de ploeg hoopt PSV zaterdag tegen Go Ahead Eagles weer eens op doelpunten én een overwinning. Trainer Phillip Cocu grijpt tegen de hekkensluiter van de eredivisie terug op zijn vaste 4-3-3-formatie, nadat hij dinsdag in de confrontatie met Rostov voor de Champions League vijf verdedigers had opgesteld.

Ten opzichte van die teleurstellende wedstrijd tegen de Russen zijn Nicolas Isimat en Steven Bergwijn uit de basis verdwenen. Daniel Schwaab krijgt centraal achterin naast Héctor Moreno de voorkeur boven Isimat. Voorin flankeren Narsingh en Pereiro spits Luuk de Jong. Jetro Willems keert na een paar weken afwezigheid terug op de bank.

GOAL NEC!

En het is 2-0. Dumic kopt en Ebuehi kopt de bal daarna in eigen doel.

GOAL NEC!

Mayi met een prachtige openingsgoal na de steekbal van Kadioglu. De aanvaller krult de bal langs Setkus in de hoek.

Tussenstand: NEC-ADO Den Haag 1-0

Blunder Setkus

ADO-keeper Setkus blundert, maar komt goed weg. Hij verspeelt de bal aan Von Haacke, maar die verzuimt te profiteren.

Tussenstand: NEC-ADO Den Haag 0-0

Aftrap

NEC trapt af. NEC-ADO is begonnen.

Broodjes worst voor ADO-fans

ADO Den Haag-directeur Matthijs Manders wilde een vol uitvak zien in Nijmegen en beloofde een broodje worst voor elke fan bij een volle tribune. Hij hield woord.

Vorm

ADO won zijn eerste 3 competitieduels dit Eredivisie-seizoen, maar sindsdien volgde er slechts 1 zege in de 12 duels (2 gewonnen, 9 verloren). NEC presteert wisselvallig, met in de laatste drie duels twee nederlagen en een zege.