Jetro Willems voor het Champions League-duel met Bayern München (1-2).
NOS VoetbalAangepast

Willems verlengt contract bij PSV en haalt uit naar journalisten

Jetro Willems heeft zijn contract verlengd bij PSV. De 22-jarige verdediger blijft op papier tot medio 2018 aan de Eindhovense club verbonden, al is de vraag of hij dat contract zal uitdienen.

De linksback, die een tegenvallend seizoen beleeft maar over belangstelling van buitenlandse clubs niet te klagen heeft, was in bezit van een aflopend contract en had deze zomer dus transfervrij kunnen vertrekken.

Na het lopende seizoen zal PSV een transfer niet tegenhouden, maar dan zullen clubs wel in de buidel moeten tasten om Willems te kunnen overnemen.

Na maanden van onderhandeling voelde Jetro Willems zich opgelucht dat de handtekeningen gezet zijn. Hij leverde zijn transfervrije status in voor een verbeterd contract. "Het is niet zo dat nu ik meer ga verdienen dus ook harder ga rennen. Maar het is wel een verlossing."

Toeval of niet, maar juist in de afgelopen maanden worstelde Willems met zijn vorm. Heeft hij last gehad van de onzekerheid? "Ik heb vooral last van jullie gehad", verwees de verdediger naar de aanwezige journalisten. "Jullie praten, praten, praten, praten. Maar niet iedereen heeft echt verstand van voetbal."

Gaat hij het vieren? "Vieren doe je met Oud en Nieuw en Pasen. Daar heb ik nu geen tijd voor."

Jetro Willems zet zijn handtekening onder het nieuwe contract bij PSV.

Beproefd recept

Eerder maakte technisch manager Marcel Brands vergelijkbare afspraken met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Hun transfers naar respectievelijk Manchester United (34 miljoen euro) en Newcastle United (20 miljoen euro) in de zomer van 2015 leverden PSV vervolgens 54 miljoen euro op.

PSV is ook met Jürgen Locadia in gesprek over een contractverlenging. De aanvaller, die vanwege liesklachten tot de winterstop niet meer in actie zal komen, heeft een aanbieding voor een contract tot medio 2021 in beraad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl