Utrecht tegenstander Heracles in finale play-offs

liveblog gesloten

Reacties na Utrecht-PEC

Succes

FC Utrecht plaatste zich voor Europees voetbal in zijn laatste twee deelnames aan de play-offs (2009/2010 en 2012/2013).

Utrecht wint met 5-2 van PEC

Het eindsignaal klinkt. Utrecht wint met 5-2 van PEC Zwolle en gaat door naar de finale van de play-offs en daarin is Heracles de tegenstander.

Doelpunt Utrecht!

Uit een penalty maakt Sébastien Haller er 5-2 voor Utrecht tegen de tien van PEC Zwolle. Er is nog een kwartier te spelen.

Doelpunt PEC Zwolle!

Wout Brama haalt maar eens uit voor PEC Zwolle en maakt er via de paal 4-2 van. Moet Utrecht toch nog oppassen?

Utrecht scoort!

Over en uit. Giovanni Troupée maakt er 4-1 van voor Utrecht tegen tien spelers van PEC Zwolle.

Menig toch

Bijna scoort Queensy Menig weer, maar hij maait volledig over de bal heen.

PEC scoort

Via het been van een tegenstander werkt Queensy Menig de bal over Utrecht-doelman Filip Bednarek heen. PEC komt terug tot 3-1.

Wonderbaarlijke redding

Bijna is het 4-0 voor Utrecht, maar PEC-doelman Boy de Jong redt miraculeus met zijn hak op een inzet van Sebastien Haller.

Tweede helft

De bal rolt weer in Utrecht, waar het 3-0 is voor de thuisploeg tegen PEC Zwolle.

Reacties na Heracles-Groningen

Rust

Utrecht gaat met een 3-0 voorsprong op PEC Zwolle rusten.

Jans grijpt in

PEC Zwolle-trainer Ron Jans kan het niet langer aanzien en voert nu al zijn eerste wissel door. PEC staat met 3-0 achter bij Utrecht. Het eerste duel was 0-0.

Arme Van de Looi

Groningen-trainer Erwin van de Looi ziet vanaf de tribune zijn ploeg in de verlenging door het ijs zakken tegen Heracles

Chris Kum tikt de bal met zijn hand binnen, maar de scheidsrechter ziet het niet. Utrecht-PEC: 3-0.

Heracles wint met 5-1 van Groningen

Het is afgelopen. Heracles gaat door naar de finale van de play-offs en treft daarin de winnaar van Utrecht-PEC Zwolle (2-0 tussenstand).

Heracles scoort weer!

Van grote afstand schiet Joey Pelupessy raak. 5-1 voor Heracles tegen Groningen. Nog een minuut verlengen.

Net gaf Bart Ramselaar nog de assist bij de 1-0, nu maakt hij de 2-0 voor FC Utrecht. PEC Zwolle moet nu twee keer scoren.

Doelpunt Heracles!

Brahim Darri schuift de bal tergend langzaam door de benen van de keeper. Het is 4-1 voor Heracles. Dit maakt Groningen niet meer goed.

PEC op de lat

In Utrecht komt PEC Zwolle bijna op 1-1 tegen FC Utrecht, maar Dirk Marcellis kopt op de lat.

Wout Weghorst doet het, hij zet de thuisploeg op 3-1. De verlenging duurt nog negen minuten.

Kans Utrecht

Utrecht komt al bijna op 2-0, maar Rico Strieder schiet over. Hij had alle tijd om zuiver te schieten.

Heracles en de lat

Terwijl Groningen-trainer Erwin van de Looi naar de tribune wordt gestuurd (onduidelijk waarom), kopt Wout Weghorst op de lat namens Heracles.

Padt redt

Groningen-doelman Sergio Padt moet zich twee keer strekken bij schoten van Heracles. Hij houdt zijn club in de race.

Al in de vijfde minuut glijdt Sébastien Haller de 1-0 binnen voor Utrecht. Het eerste duel met PEC was in 0-0 geëindigd.

Sébastien Haller heeft gescoord

Aftrap in de Galgenwaard

Utrecht en PEC Zwolle zijn ook begonnen aan hun wedstrijd.

Interview Robbin Ruiter

Ruiter heeft 'traantje gelaten' om zijn blessure

Interview Ron Jans

Jans legt verschil uit tussen geslaagd en succesvol seizoen

Bijna weer Heracles

In de verlenging gaat Heracles door met aanvallen. Michael de Leeuw haalt een kopbal van Mike te Wierik van de doellijn.

Verlenging

Ja, het wordt verlengen. De tweede helft is afgelopen. Wat een ontknoping.

Goal Heracles!

Paul Gladon kopt toch nog raak. Het is 2-1 voor Heracles. Dit wordt verlengen.

Paul Gladon viert de 2-1

Extra tijd

De blessuretijd gaat in in Almelo. Heracles moet nog een keer scoren tegen Groningen (1-1)...

Zomer als spits

Twee goede kansen voor weer Ramon Zomer. Eerste een kopbal en daarna een schot. In de counter sticht Groningen weer voor gevaar. Het stadion bruist!

Ramon Zomer kopt zeven minuten voor tijd raak uit een corner: 1-1. Heracles moet nu nog een keer scoren voor een verlenging.

Alles of niets

Heracles speelt nu alles of niets. Daar waren de laatste wissels ook naar.

Nog twintig minuten

Heracles heeft nog twintig minuten voor twee doelpunten nu Groningen met 1-0 voorstaat. De rust in het spel van de thuisploeg is ver te zoeken.

Opstelling PEC Zwolle

Boy de Jong; Bram van Polen, Dirk Marcellis, Thomas Lam, Bart van Hintum; Wout Brama, Ouasim Bouy, Gustavo Hebling; Sheraldo Becker, Lars Veldwijk en Queensy Menig.

Opstelling Utrecht

Filip Bednarek; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Chris Kum; Giovanni Troupée, Bart Ramselaar, Nacer Barazite, Rico Strieder, Sofyan Amrabat; Sébastien Haller en Patrick Joosten.

Joep in Utrecht

Om 14.30 uur begint de andere halve finale: Utrecht-PEC Zwolle. Joep Schreuder is voor de NOS in de Galgenwaard en zal voor en na de wedstrijd interviews doen.

Doelpunt Groningen!

Albert Rusnák rondt een vlijmscherpe counter van Groningen af: 0-1. Heracles moet nu twee keer scoren.

Opnieuw een kans

Direct weer een kans voor Heracles, maar Groningen-keeper Sergio Padt redt op een inzet van een Heracles-speler.

En de bal rolt weer...

Rust

En dan klinkt het rustsignaal. 0-0 dus bij Heracles-Groningen. Beide ploegen hebben flink wat kansen gemist. Groningen won de eerste wedstrijd met 2-1.

Kopbal De Leeuw

Aan de andere kant een kopbal van Michael de Leeuw uit een corner die met net gekeerd wordt.

Weer scoort Heracles niet

Op slag van rust zijn Wout Weghorst en Iliass Bel Hassani nog dicht bij de openingstreffer, maar weer is de afronding niet goed.

Kans Groningen

Een flinke kans voor Groningen. Oussama Idrissi schiet een voorzet van links over. Daar had hij meer mee moeten doen.

De Leeuw valt in en pakt direct geel

Alexander Sørloth naar de kant bij Groningen. Hij is geblesseerd. Michael de Leeuw, die ziek was deze week, vervangt hem en pakt direct een gele kaart (na 43 seconden).

Afscheid Tannane

Voor de wedstrijd nam Oussama Tannane afscheid van het publiek. Hij verkaste in de winter naar het Franse Saint-Etienne.

Geen storm meer

De storm is even gaan liggen in Almelo, op twee vlakken. Heracles doet het na een kansenregen even rustiger aan en ook het slechte weer behoort tot de verleden tijd.

De paal

En weer Heracles! Joey Pelupessy glijdt weg tijdens het schieten, maar raakt nog wel de paal. De thuisploeg is duidelijk beter.

Darri moet scoren

Brahim Darri moet de openingstreffer maken, maar komt van dichtbij niet langs Groningen-doelman Sergio Padt. Wat een kans...

Schot Rusnak

Het eerste wapenfeit van Groningen is een schot van Albert Rusnák dat net naast gaat.

Eerste kans

De eerste kans is voor Heracles, dat dus een 2-1 achterstand moet wegwerken. Jaroslav Navratil komt door op rechts, maar niemand kan zijn voorzetten binnen tikken.

Hagel

De regen komt nu werkelijk met bakken uit de lucht. Sterker nog, het hagelt. Dat is wel even wat anders dan het stralende zonnetje van afgelopen week.

Een hagelbui boven het Heracles-stadion

Nieuwe sponsor Heracles

De spelers komen in de stromende regen het veld op. Heracles doet dat met een nieuwe sponsor op het shirt.

Weer 2-1?

Alle wedstrijden dit seizoen tussen Heracles en Groningen resulteerden in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Gebeurt dat vandaag weer, dan volgt er een verlenging.

Derde voorronde Europa League

De winnaar van de play-offs om Europees voetbal krijgt een ticket voor de derde voorronde van de Europa League.

Geen Lindgren en geen Fledderus

Bij Groningen ontbreekt Rasmus Lindgren, de man van de winnende goal in de thuiswedstrijd, vanwege knieklachten. Bij Heracles is Iliass Bel Hassani weer terug, maar is Mark-Jan Fledderus niet helemaal fit.

Opstelling Groningen

Sergio Padt; Hans Hateboer, Etiënne Reijnen, Kasper Larsen, Lorenzo Burnet; Hedwiges Maduro, Jesper Drost, Juninho Bacuna; Oussama Idrissi, Alexander Sørloth en Albert Rusnák.

Opstelling Heracles

Bram Castro; Wout Droste, Mike te Wierik, Ramon Zomer, Robin Gosens; Joey Pelupessy, Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani; Jaroslav Navratil, Wout Weghorst en Brahim Darri.

Programma

Vandaag zijn de returns van de twee play-offwedstrijden in de strijd om een Europa League-ticket. Om 12.30 uur is Heracles Almelo-FC Groningen (1-2) en om 14.30 uur FC Utrecht-PEC Zwolle (0-0).