NOS Voetbal

Heracles na spectaculaire verlenging naar finale play-offs

 • Pro Shots
  Paul Gladon viert de 2-1
 • NOS
  Groningen-trainer Erwin van de Looi ziet zijn ploeg in de verlenging door het ijs zakken tegen Heracles
 • ANP Pro Shots
  Darri (l) van Heracles in duel met Hateboer (r) van FC Groningen
 • Pro Shots
  FC Groningen-speler Oussama Idrissi baalt na een gemiste kans
 • Pro Shots
  Ilias Bel Hassani en Juninho Bacuna in duel tijdens een hagelbui
 • Pro Shots
  Voor de wedstrijd nam Oussama Tannane afscheid van het publiek

Heracles Almelo is ten koste van FC Groningen doorgedrongen tot de finale van de play-offs om Europees voetbal. Na de 2-1 nederlaag in de Euroborg werd in Almelo na verlenging met 5-1 gewonnen.

Heracles domineerde het duel op eigen veld, maar kon de ban niet breken. Zo was Brahim Darri in een scrimmage al snel dicht bij succes, raakte Thomas Bruns de paal en werd Iliass Bel Hassani vlak voor het doel ternauwernood het scoren belet door Kasper Larsen.

Pas kort voor de rust werd Groningen voor het eerst gevaarlijk via Oussama Idrissi, die van dichtbij over schoot, en Michael de Leeuw, wiens kopbal werd gestopt.

Na de pauze duurde het overwicht van Heracles voort en kregen de Almeloërs de nodige kansen. Wout Weghorst schoot over en Bruns zag zijn schot gestopt door de uitblinkende doelman Sergio Padt.

Heracles slaat toe in blessuretijd

Bij een van zijn sporadische counters kwam Groningen plots op voorsprong dankzij Albert Rusnák, die beheerst scoorde op aangeven van Simon Tibbling.

Het duel leek gespeeld, maar kopballen van Ramon Zomer en Paul Gladon, de laatste diep in de blessuretijd, toverden net als in de voorgaande drie onderlinge duels van dit seizoen een 2-1 eindstand op het scorebord.

Ook in de verlenging was Heracles de betere ploeg en de 3-1 hing in de lucht. Schoten van Gladon en Bruns werden gestopt door Padt, die bij een kopbal van Gladon op de lijn hulp kreeg van De Leeuw en bij een schot van Weghorst gered werd door de lat.

Finale primeur voor Heracles

Het bleek uitstel van executie voor de Groningers. Weghorst schoof de 3-1 binnen uit een voorzet van Gladon, Darri maakte de 4-1 na Etiënne Reijnen en Padt te hebben omspeeld en Joey Pelupessy zorgde met een prachtige pegel voor het slotakkoord.

Heracles is voor de derde keer van de partij in de play-offs om Europees voetbal, maar staat voor het eerst in de finale. In 2010 werd het in de eerste ronde uitgeschakeld door Roda JC en in 2011 door FC Groningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl