NOS Sport

Fenomenale Verstappen schrijft historie met zege

Max Verstappen schrijft historie. De jonge Nederlander heeft zijn debuut bij Red Bull Racing glans gegeven met de sensationele winst van de Grand Prix van Spanje. In een bloedstollende race bleef hij Kimi Räikkönen nipt voor.

"You are a racewinner", juicht zijn teambaas Christian Horner over de boordradio vlak nadat Verstappen als winnaar over de finish is gekomen op het circuit de Catalunya. Met bibberende stem bedankt Verstappen hem.

Historische race

Het is het einde van een historische race, waarbij Verstappen als eerste Nederlander en jongste coureur ooit de zege pakt. De grand prix begon zo mogelijk al even spectaculair als die eindigde met een crash van de vooraan gestarte Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg.

Natuurlijk heeft Verstappen zijn zege daar mede aan te danken, net als de bandenstrategie die goed uitpakte. Anders dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo en Ferrari-coureur Sebastian Vettel ging de Nederlander namelijk slechts twee keer naar binnen voor een bandenwissel.

Wilhelmus

Datzelfde gold voor Räikkönen, die er in de slotrondes nog een bloedstollend gevecht om de winst van maakte. Verstappen verdedigde echter goed en zorgde er dus op 18-jarige leeftijd voor dat voor het eerst in de racegeschiedenis het Wilhelmus klonk na een Formule 1-race.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl