Kalezic over assist Van der Lely: vond er niks moois aan

Hake: qua schoonheid hield het niet over

Invaller Diks heeft nog lucht over en wil bovendien laten zien dat hij in de basis thuishoort. Zijn tweede doelpoging. Geen goal.

Rashica

Rashica is dicht bij de 4-0, maar Mulder heeft een knappe redding in huis.

Tussenstand: Vitesse-sc Heerenveen 3-0.

Goal Vitesse

Vitesse op rozen: 3-0. Rashica wordt neergehaald door Bijker, Kazaisjvili schiet de penalty binnen.

Strafschop

Rashica wordt neergehaald door Bijker. Strafschop, zegt arbiter Mulder.

Tweede helft

De 2de helft van Vitesse-sc Heerenveen (2-0) is onderweg. Diks vervangt de geblesseerde Kruiswijk bij Vitesse.

Geen buitenspel

Ziyech scoort, maar hij wordt afgefloten voor buitenspel. Twente heeft kansen om de score te vergroten, maar Roda blijft nog even hoop houden.

Klaar in Tilburg

De Graafschap verlaat op doelsaldo de laatste plaats! 0-0 bij Willem II.

Rust in Arnhem

Vitesse-sc Heerenveen 2-0.

Wuytens

De Graafschap ontsnapt als Dries Wuytens net naast kopt in de slotfase.

Tussenstand: Willem II-De Graafschap 0-0.

Na een goede actie van Ota (en een overstapje van Olijnyk) schiet Kazaisjvili Vitesse op 2-0 tegen een zwak sc Heerenveen.

Winnaar?

Nog steeds geen goals bij Willem II-De Graafschap. Krijgen we nog een winnaar in Tilburg. Beide teams krijgen kansen. Jurjus redt net op een kopbal van Falkenburg.

Zeneli

De eerste mogelijkheid van sc Heerenveen. Zeneli schiet voorlangs.

Tussenstand: Vitesse-sc Heerenveen 1-0.

Stegeman: zes doelpunten tegen is 'not done'

Van den Brom: het hadden er ook tien kunnen zijn

Vlaar kritisch: er ging ook heel veel fout

Olijnyk tikt Vitesse van dichtbij op voorsprong. De voorzet is van Rashica. Een verdiende voorsprong tegen het uiterst zwakke Heerenveen.

Goal FC Twente

Uit het niets een goal. Roda JC Kerkrade-FC Twente wordt 0-1. Ede scoort na een fraaie pass van invaller Van der Lely.

Net niet

Het is steeds net niet.

Commentator Jeroen Elshoff over Roda JC-FC Twente

Rentree Ondaan

Ondaan maakt als invaller zijn rentree. Hij scheurde in mei vorig jaar zijn kruisbanden af.

Achenteh

Achenteh met een vrije trap van net buiten het strafschopgebied. De bal gaat richting de hoek, maar doelman Jurjus met een knappe redding.

Bij Roda JC Kerkrade-FC Twente en Willem II-De Graafschap is de tweede helft begonnen.

Penalty?

Een voorzet van Achenteh komt tegen de arm van een tegenstander.

Ondertussen in Italië: kraker in Turijn

Koploper Napoli gaat op bezoek bij Juventus. Het duel begint om 20.45 uur. De Napolitanen dromen van de derde landstitel in de historie. In 1987 en 1990 bezorgde Diego Armando Maradona de Zuid-Italiaanse club de eerste kampioenschappen en nu is opnieuw een Argentijn de grote aanjager, Gonzalo Higuaín.

Gonzalo Higuaín

Kans Willem II

Willem II met de grootste kans van de wedstrijd, maar Haemhouts slaagt er niet in een voorzet van Ogbeche binnen te glijden.

Halverwerge

Halverwege de eerste helft is het duel tussen Willem II en De Graafschap in balans.

Goal AZ

Wat een spektakel: 3-5. Bruns kopt in een eigen goal na een hoekschop van Wuytens.

Goal Heracles

3-4! Weghorst is de maker. De spits schiet overtuigend binnen na een snelle counter. Zijn eerste goal tegen 7 november. Het kan nog voor Heracles tegen AZ.

Penalty?

Van Duinen wordt naar de grond getrokken in het strafschopgebied, maar arbiter Manschot geeft geen penalty. Even daarvoor pikte Van Duinen een terugspeelbal van Ziyech op, maar werd hij naar de zijkant gedreven. Roda is tot nu toe het gevaarlijkst.

Heracles doet weer wat terug via aanvoerder Fledderus. Heracles Almelo-AZ 2-4. Kan de thuisploeg helemaal terugkomen?

Goal AZ

Jahanbakhsh miste al wat kansen, maar scoort nu wel: 1-4. Hij schiet een afgeslagen voorzet binnen.

Minuut stilte

Na een minuut stilte voor de overleden oud-Roda-speler Leo Ehlen start Roda JC Kerkrade-FC Twente. Ook Willem II-De Graafschap is onderweg.

Hands

Haps lijkt de bal met zijn arm te raken. Kuipers ziet er niets in.

Het tweede bedrijf van Heracles Almelo-AZ (1-3) is begonnen.

Rashica miste de laatste drie wedstrijden van de Arnhemse club vanwege een knieblessure, maar de aanvaller, dit seizoen al goed voor zeven doelpunten, keert terug in de basis. Diks zit op de bank.

Opstellingen Vitesse-sc Heerenveen

VITESSE: Room; Kashia, vd Werff, Kruiswijk, Ota; Yeini, Nakamba, Baker; Rashica, Kazaishvili, Olijnik.

SC HEERENVEEN: Mulder; Van Anholt, Otigba, Bijker, Cavlan; Thorsby, St. Juste, Van den Berg; Zeneli, Veerman, Larsson.

Maas heeft dringend behoefte aan overwinning

Rob Maas kreeg van de Arnhemse clubleiding zes maanden om zich te bewijzen als hoofdtrainer. Zijn start, als opvolger van Peter Bosz, was ronduit overtuigend, maar toen?

Rob Maas heeft punten nodig

Van Bronckhorst laveert tussen hoop en vrees

"De stemming is hier wel eens beter geweest", begon Giovanni van Bronckhorst het perspraatje voor het duel met PEC Zwolle met gevoel voor understatement. "Ik denk dat dat duidelijk is. Maar uiteindelijk leven we wel toe naar de wedstrijd van zondag."

Van Bronckhorst: ik twijfel niet aan mezelf

Schöne: ik zou altijd voor Lasse Schöne kiezen

Ik zou mezelf er altijd in zetten, lacht Schöne

Ajax neemt maatregelen tegen fans na Vermeer-incident

Ajax neemt maatregelen na de wanordelijkheden tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord afgelopen zondag. De club wil twintig fans een stadionverbod geven. Van acht van hen heeft Ajax de identiteit achterhaald, van twaalf nog niet.

Kenneth Vermeer in de Arena

Rust in Almelo

Tussenstand: Heracles Almelo-AZ 1-3.

Rochet

De doelman van AZ voorkomt met een fraaie redding op slag van rust de 2-3 van Te Wierik.

Heracles doet wat terug. Bruns met een prachtige uithaal.

Goal AZ

En 0-3 voor AZ! Van Overeem met een wippertje. Hij de bal van Dos Santos.

Goal AZ

Henriksen benut de strafschop na overtreding Pelupessy op Dos Santos. Gelegenheidsrechtsback Pelupessy, die normaal op het middenveld staat, heeft een slechte avond na zijn eerdere blunder bij de 0-1.

Penalty AZ

Pelupessy haalt Dos Santos naar de grond. Strafschop AZ.

Opstellingen Willem II-De Graafschap

WILLEM II: Lamprou; Van der Struijk, Wuytens, Peters, Achenteh; Haemhouts, Ojo, Falkenburg; Hupperts, Ogbeche, Andersen.

DE GRAAFSCHAP: Jurjus; Straalman, Pröpper, Van de Pavert, Cicek; Will, Kaak, Smeets, Driver; Vermeij, Peters.

Buitenspel

Weghorst lijkt gelijk te maken, maar wordt afgefloten voor buitenspel. Als hij de bal niet had geraakt, was het mogelijk wel een goal geweest.

Tussenstand: Heracles Almelo-AZ 0-1.

Opstellingen Roda JC-FC Twente

Opstelling RODA JC KERKRADE: Van Leer; Milec, Buijs, Swinkels; Zjoekov, Faik, Inceman, Van Hyfte, Gullón; Poepon, Van Duinen.

Opstelling FC TWENTE: Marsman; Ter Avest, Andersen, Uvini, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez; Ede, El Azzouzi, Cabral.

Jahanbakhsh

Schitterende counter AZ, maar de afronding is matig. De bal gaat van Janssen naar Dos Santos en naar Jahanbakhsh. Laatstgenoemde schiet van dichtbij over. Geen tweede goal AZ. Enkele minuten later schiet de Iraanse aanvaller in kansrijke positie naast.

Darri

Rochet moet voor het eerst in actie komen. Hij stompt een schot van Darri tot corner.

Achtste goal

Janssen maakt zijn 8ste goal van 2016 en is daarmee het trefzekerst van alle spelers in de Eredivisie. PSV'er Luciano Narsingh volgt met 4 treffers (73 minuten speeltijd per doelpunt).

Goal AZ

Wie anders dan Janssen scoort, in de 4de minuut. De clubtopscorer profiteert van een blunder van Pelupessy. Na de terugkopbal van de Heracles-verdediger is hij sneller bij de bal dan doelman Castro.

Aftrap

Heracles Almelo-AZ is begonnen.

Opstellingen Heracles-AZ

HERACLES ALMELO: Castro; Pelupessy, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Heerkes, Bel Hassani; Kada, Weghorst, Darri.

AZ: Rochet; Johansson, Vlaar, Wuytens, Haps; Van Overeem, Henriksen, Rienstra; Jahanbakhsh, Janssen, Dos Santos.

Opmars AZ

Met vijf zeges op rij is AZ de ploeg in vorm in de eredivisie. Bij een zesde opeenvolgende overwinning naderen de Alkmaarders, nu nog op de zevende plaats, nummer drie Heracles Almelo tot een punt.

Ondertussen in Engeland: Pijnlijk verlies Manchester United

Manchester United heeft zijn zevende competitienederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van coach Louis van Gaal verliest met 2-1 bij Sunderland.