Rob Maas heeft punten nodig
NOS Voetbal

Maas heeft dringend behoefte aan overwinning

Zijn start, als opvolger van Peter Bosz, was ronduit overtuigend. Half januari hervatte Vitesse onder leiding van Rob Maas de competitie met een 2-0 overwinning bij Cambuur. Maas kreeg van de Arnhemse clubleiding zes maanden om zich te bewijzen als hoofdtrainer. "Peter heeft een sterk elftal achtergelaten en daar kan ik op voortborduren", sprak hij na de overwinning in Leeuwarden. "Iets wat goed is, ga ik niet veranderen. Alleen wat kleine dingen heb ik aangepast. Nuances. Een Rob Maas-sausje, zeg maar..."

Maar na de winst bij Cambuur werd alles anders voor Maas. Vitesse verloor met 1-0 bij Ajax; Riechedly Bazoer maakte al in de eerste minuut het enige doelpunt. Na de nederlaag in Amsterdam leed Vitesse in eigen huis twee keer teleurstellend puntenverlies. Eerst tegen PEC Zwolle (1-1), daarna tegen Excelsior (0-0).

Gebrek aan doelpunten

Vorige week verloor Vitesse bij AZ (1-0). Opnieuw werd er niet gescoord. Juist daar lijkt het probleem van het huidige Vitesse te liggen. In de laatste vier competitiewedstrijden maakte de Arnhemse ploeg slechts een doelpunt. "We hebben de laatste weken inderdaad meer moeilijkheden het net te vinden, maar we creëren wel genoeg", aldus Maas. "Maar de bal gaat zeker een keer goed vallen. We werken er hard aan op de trainingen."

Teleurstelling bij Valeri Qazaishvili

Vrije val op ranglijst

Door de tegenvallende resultaten is Vitesse van de vijfde plaats teruggevallen naar de negende plaats. Zaterdagavond speelt de ploeg tegen Heerenveen, dat slechts vier punten minder heeft. Rob Maas heeft dan ook dringende behoefte aan een overwinning. Als de huidige lijn zich voortzet, zal de periode van hoofdtrainer van Maas zich in Arnhem beperken tot slechts zes maanden.

Maas zegt niet bezig te zijn met de tegenvallende prestaties. "Ik beleef het zelf als gezonde druk die bij het leven van een sportman hoort. Ik ben het gewend. Het is zaak rustig te blijven."

Rashica

Maas hoopt zaterdagavond weer te kunnen beschikken over Milot Rashica. De aanvaller hervatte deze week de groepstraining. De Albanese vleugelspits, die dit seizoen al zeven doelpunten maakte, miste de laatste drie wedstrijden van de Arnhemse club vanwege een knieblessure. "Het gaat steeds beter, hij lijkt inzetbaar'', zei Maas vrijdag. Dat geldt niet voor twee andere aanvallers, Dominic Solanke en Renato Ibarra.

De reactie van Rob Maas na de nederlaag tegen AZ

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl