Een sombere Louis van Gaal na de nederlaag bij Sunderland

Pijnlijk verlies Manchester United bij Sunderland

Manchester United heeft zijn zevende competitienederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van coach Louis van Gaal verloor met 2-1 bij Sunderland, dat nu achttiende staat in de Premier League. Het is voor het eerst sinds 1997 dat United bij Sunderland verliest.

De thuisploeg kwam al na drie minuten op voorsprong via een vrije trap van Wahbi Khazri, waarbij doelman David De Gea volledig verrast werd. United had daarna het beste van het spel, maar had moeite om kansen te creëren. Vlak voor rust maakte Anthony Martial met een mooi wippertje de 1-1.

Na rust hadden de bezoekers, met Daley Blind en invaller Memphis Depay, het lastig en in de slotfase ging het mis. Uit een corner van Khazri kopte Lamine Kone de bal via keeper De Gea in het doel.

United heeft nu 41 punten uit 26 wedstrijden en staat momenteel vijfde op twaalf punten van koploper Leicester City, dat zondag Arsenal ontmoet. Nog nooit stond Manchester United er na 26 wedstrijden zo slecht voor sinds de oprichting van de Premier League (1992).