liveblog
NOS VoetbalAangepast

Suárez gidst Barça, verrassende zege Porto

liveblog gesloten

Samenvatting PSG-Barcelona

CL: Paris Saint-Germain - Barcelona

Reactie Van der Wiel

Van der Wiel: dit is een deceptie

Reactie Martins Indi

Martins Indi: zege afgedwongen

Samenvatting Porto-Bayern

CL: FC Porto - Bayern München

Barcelona met een been in halve finales

PSG zocht in het slot nog naar een tweede treffer, maar Barcelona hield de marge van twee in stand. Het betekent voor PSG de eerste Europese thuisnederlaag sinds november 2006.

Porto verslaat Bayern

Bayern perste er nog een slotoffensief uit, maar Porto verdedigde de 3-1 voorsprong met hand en tand. De return over twee weken in München belooft een kraker te worden.

Doelpunt Paris Saint-Germain

De eretreffer van PSG is een feit. Van der Wiel haalt hard uit en ziet zijn inzet via de voet van Barcelona-verdediger Mathieu in het doel gaan.

Eretreffer Van der Wiel voor PSG: 1-3

Doelpunt Barcelona

Weer is het Luis Suárez die scoort! De Uruguayaan stuurt opnieuw David Luiz het bos in en rondt daarna op prachtige wijze af door de bal langs de kansloze Sirigu in de kruising te krullen.

Wat kan Bayern nog?

De Duitser zoeken na de een tweede uitdoelpunt, wat de uitgangspositie voor de thuiswedstrijd dragelijker maakt. Porto loert echter ook op een vierde treffer. Guardiola ijsbeert voor zijn dugout.

Doelpunt Barcelona

Luis Suárez zet Barcelona op 2-0. De aanvaller omspeelt David Luiz, gaat daarna goed door en passeert Sirigu, die nog wel aan de bal zit. De wedstrijd lijkt gespeeld

Suárez maakt op prachtige wijze 3-0 voor Barça

Suarez maakt 2-0

Suárez schiet Barcelona op 2-0 tegen PSG

Doelpunt Porto

Porto maakt 3-1! Jerome Boateng taxeert een lange bal helemaal verkeerd, waardoor Jackson Martinez profiteert, de uitkomende doelman Neuer omspeelt en vervolgens diagonaal scoort.

Porto-Bayern blijft leuk

Manuel Neuer brengt op weergaloze wijze redding op een inzet van Casimero. Hier was Porto dicht in de buurt van de 3-1.

Wissel geblesseerde Iniesta

Een trieste aftocht voor Andres Iniesta, die per brandcard geblesseerd het veld verlaat. Xavi vervangt zijn kompaan op het middenveld van Barcelona. Iniesta raakte geblesseerd na een knietje in zijn rug te hebben gehad.

Verder een rustig begint van de tweede helft in Parijs, waar Barça nog altijd met 1-0 leidt.

Tweede helft in Porto en Parijs

We zijn weer begonnen bij Porto-Bayern en PSG-Barcelona. Geen wissels in de rust.

De avond van Barcelona

Niet alleen doelpuntenmakers Neymar, Quaresma en Thiago hebben een connectie met Barcelona, ook de vier coaches van vanavond speelden ooit voor de Catalaanse club.

De 1-0 van Neymar

Neymar zet Barcelona op 1-0 bij PSG

Rust in Parijs

Een teleurstellend Paris Saint-Germain kan nog geen potten breken in het eigen Pars des Princes. Barcelona is tot nu toe simpelweg het betere team. Het gemis van Zlatan Ibrahimovic laat zich voelen aan de kant van PSG.

Rust bij Porto-Bayern

Porto gaat met een voorsprong de rust in, maar zal niet blij zijn met het tegendoelpunt. Bayern speelt na de aansluitingstreffer met meer vertrouwen en kwam al een aantal keer in de buurt van de gelijkmaker.

Dreiging Bayern

Nog altijd een leuk duel in Portugal. Bayern München heeft de overhand, maar Porto is gevaarlijk op de counter. Stand: 2-1 voor Porto.

Montoya

PSG probeert het

Barcelona controleert tot nu toe de 1-0 voorsprong betrekkelijk eenvoudig, omdat PSG weinig kansen kan creëren. Van Cavani gaat enige Franse dreiging uit, maar tot grote mogelijkheden leidt het niet.

Doelpunt Bayern München

Bayern is terug in de wedstrijd. De Duitsers maken de aansluitingstreffer via Thiago, die na goed voorbereidend werk van Boateng scoort.

Wissel

David Luiz komt in het veld voor zijn niet okselfrisse landgenoot Thiago Silva. Een onverwacht snelle rentree voor David Luiz, die zich in St. Petersburg liet behandelen om snel te kunnen herstellen van een hamstringblessure.

Doelpunt Barcelona

Barcelona scoort het belangrijke uitdoelpunt via Neymar: 1-0. De Braziliaan krijgt ruimte aan de linkerkant en schiet de bal met de binnenkant van de schoen langs Sirigu.

Messi op de paal

Paris Saint-Germain ontsnapt na een klein kwartier als Messi op de paal schiet. De Argentijn krult aan de rand van de zestien de bal op het aluminium. Het is de grootste kans van de wedstrijd tot nu toe.

Doelpunt Porto

En dat is twee voor FC Porto. Dante verspeelt kinderlijk eenvoudig de bal aan Quaresma, die vervolgens op weg naar Neuer geen fout maakt en de 2-0 met de buitenkant van de voet binnenschiet. Bayern op ruime achterstand.

Doelpunt FC Porto

Wat een opening in Portugal! Ricardo Quaresma zet Porto na drie minuten al op 1-0 dankzij een strafschop. Manuel Neuer vloert even daarvoor de doorgebroken Porto-aanvaller Jackson Martinez, waarna de Spaanse arbiter Carlos Velasco Carballo resoluut naar de stip wijst.

Jack vooraf

PSG-Barcelona: Jack vooraf in Parijs

Basisplaats Martins Indi

De Oranje-international zat zeven van de laatste tien duels van Porto op de bank of de tribune, maar krijgt door personele problemen bij Porto nu wel een basisplaats.

David Luiz op de bank

De Braziliaanse verdediger zit verrassend op de bank bij PSG. Aanvankelijk leek David Luiz de wedstrijd door een hamstringblessure niet te halen.

Geen onderzoek naar Carvajal

De UEFA gaat geen onderzoek doen naar Real Madrid-verdediger Dani Carvajal, die Mario Mandzukic dinsdagavond in diens arm leek te bijten tijdens Atlético-Real Madrid.

Dani Carvajal bijt in de arm van Mario Mandzukic

Porto-Bayern is ook de hakbal uit 1987

Het kleine Porto versloeg destijds het grote Bayern München, mede dankzij de geniale hakbal van de Algerijn Rabah Madjer.

Lees hier de voorbeschouwing voor Porto-Bayern.

Het succes van FC Porto in 1987: een terugblik

Geen Ibrahimovic

Is de club uit Parijs in staat om ook zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic een goed resultaat neer te zetten? 33 wedstrijden op rij is PSG in thuisduels ongeslagen in Europees verband.

Lees hier de voorbeschouwing van PSG-Barcelona.

Hoofdmenu PSG-FC Barcelona

FC Porto-Bayern München wordt vanavond eveneens afgewerkt.

Edinson Cavani en Lionel Messi