Lucas Moura en Thiago Silva vieren feest in Parijs na de 1-1 tegen Barcelona in 2013
NOS Voetbal

Ook zonder Ibrahimovic is PSG vol vertrouwen

Winnen in het Parc des Princes. In Europese wedstrijden lukt dat bezoekende clubs al sinds 2006 niet meer: 33 wedstrijden op rij is Paris Saint-Germain ongeslagen in Europees verband. Barcelona weet dus dat het opnieuw heel lastig gaat worden tegen PSG, in de kwartfinales van de Champions League.

Dat was het twee jaar geleden ook, toen beide clubs eveneens tegenover elkaar stonden in de kwartfinales. PSG sleepte toen thuis ternauwernood een gelijkspel uit het vuur. Xavi had in de 89ste minuut een strafschop benut, maar ver in blessuretijd maakte Blaise Matuidi nog gelijk, waardoor de eindstand op 2-2 werd bepaald. In Camp Nou maakte PSG het Barcelona vervolgens bijzonder lastig. Het kwam zelfs op voorsprong, maar moest uiteindelijk toch de 1-1 incasseren. Genoeg voor Barcelona om door te gaan naar de halve finales.

Laatste vier

Tot groot verdriet van PSG natuurlijk. Het lukte de Franse club pas één keer eerder om de laatste vier te bereiken. Er is de club dus alles aan gelegen om nu wel door te gaan, zegt ook verdediger Thiago Silva, die al drie keer uitgeschakeld werd in de kwartfinales. "We weten dat deze eerste wedstrijd heel belangrijk is, zeker omdat we thuis spelen. We moeten een manier vinden om Barcelona van ons doel weg te houden en hopelijk scoren ze dan niet, want een uitdoelpunt kan cruciaal zijn."

PSG-Barca: de statistieken
Thiago Silva wil nu eindelijk eens de halve finales bereiken

Aanvoerder Silva is een van de dragende krachten van Paris Saint-Germain, zeker vanavond als de geschorste Zlatan Ibrahimovic en Marco Verratti er niet bij zijn en Silva bovendien zijn landgenoot David Luiz naast zich mist in het centrum van de verdediging. Luiz is geblesseerd en dat levert Gregory van der Wiel waarschijnlijk een basisplek op, omdat Marquinhos in het centrum gaat spelen.

Van de afwezigen zal Ibrahimovic waarschijnlijk het meest worden gemist. Zlatan kreeg tegen Chelsea een rode kaart en is voor een wedstrijd geschorst. PSG liet dit seizoen in de groepsfase echter al zien prima zonder Ibrahimovic te kunnen spelen tegen Barcelona. De Zweed deed toen ook niet mee en PSG won met 3-2. In de return was Zlatan er wel weer bij, hij scoorde ook, maar PSG verloor met 3-1.

MSN

De voorhoede van Barcelona liet zich in beide groepsduels tegen PSG nadrukkelijk zien. Lionel Messi maakte zowel uit als thuis een doelpunt, Neymar ook en Luis Suárez vond het net in Camp Nou. Het trio is overigens bij bijna alle doelpunten van Barça betrokken; vijftien van de achttien treffers werden gemaakt door de 'MSN-combinatie'.

Achterin is Gerard Piqué de drijvende kracht. De centrale verdediger begon niet heel goed aan het seizoen, zat ook op de bank in het eerste groepsduel met PSG, maar is sinds de jaarwisseling weer in uitstekende vorm. Vanuit de defensie geniet hij van de drie topspelers voorin. "Ik heb nog nooit zo'n goede band gezien tussen spelers als bij die drie. Ze kunnen het geweldig vinden en zijn nooit jaloers, altijd solidair."

PSG-Barcelona 3-2
Pique geniet nog steeds van het clublied

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl