wekdienst
NOS Nieuws

Wekdienst 28/10: Rechtszaak Gérard Depardieu start • XR demonstreert in Limburg

Goedemorgen! De rechtszaak tegen de Franse acteur Gérard Depardieu start vandaag en klimaatbeweging Extinction Rebellion protesteert tegen nieuwe afvalfabrieken in Limburg.

Eerst het weer: Het kan mistig zijn. Overdag in het noorden en midden van het land wolken en wat lichte regen. In het zuiden droog en meer zon. Het wordt 13 tot 16 graden.

Het weer van 28 oktober 2024

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Gérard Depardieu staat vandaag terecht in Parijs. De wereldberoemde acteur wordt door twee vrouwen beschuldigd van aanranding.
  • De door het kabinet ongewenste spreker Mohammed Khatib geeft toch zijn toespraak, maar dan online. De Palestijnse activist zou spreken op de universiteit in Nijmegen, maar het kabinet heeft dat verboden.
  • De Universiteit van Nederland - bedacht om wetenschappelijke kennis niet alleen te delen met studenten - bestaat tien jaar. Daarom treden vanavond acht topwetenschappers op in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam met als thema: tijd.
  • Extinction Rebellion start met protesten tegen de vestiging van afvalfabrieken in Limburg. Volgens de klimaatbeweging is dit geen eenmalige actie, maar een campagne.

Wat heb je gemist?

Presidentskandidaat Donald Trump heeft in zijn geboortestad New York een grote verkiezingsbijeenkomst gehouden. Onder luid gejuich van zijn aanhang noemde hij zijn politieke tegenstanders opnieuw "vijanden van binnenuit".

Het publiek in Madison Square Garden werd voor de opkomst van Trump opgewarmd door andere sprekers, onder wie komiek Tony Hinchcliffe. Hij noemde het Amerikaanse territorium Puerto Rico "een drijvend eiland van afval" en zei dat latino's "ervan houden om baby's te maken." Daarmee schoffeerde hij een belangrijke groep kiezers, de latino-gemeenschap.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Na 15 jaar zaten fans gisteren weer klaar voor de praatjes van Martin Morero, de veelzeggende stiltes van dokter Rossi en de botte uitspraken van Claire van Kampen. De karakters keren allemaal terug in een nieuw seizoen van de door Linda de Mol bedachte serie Gooische Vrouwen, die in 2009 de Gouden Televizier-Ring won.

Lies Visschedijk, Linda de Mol, Susan Visser en Tjitske Reidinga bij de première van het nieuwe seizoen

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl