Lamine Yamal viert zijn doelpunt voor boze Real Madrid-fans
NOS VoetbalAangepast

Real Madrid en Spaanse regering onderzoeken racisme van fans richting Lamine Yamal

Real Madrid, de Spaanse voetbalcompetitie en de Spaanse regering zijn een onderzoek gestart naar racisme tijdens El Clásico. Volgens Real Madrid hebben fans Barcelonaspeler Lamine Yamal racistisch bejegend.

Yamal maakte de derde goal van de wedstrijd en was dus belangrijk bij de Catalaanse oorwassing van Real Madrid. Barcelona won de Clásico met 0-4. Na zijn goal maakte de 17-jarige aanvaller een vreugdegebaar dat Cristiano Ronaldo ook maakte toen hij bij Real Madrid speelde.

Marokkaanse roots

De reactie van Madrid-fans was niet mals en volgens de club en persbureau Reuters werd de aanvaller het slachtoffer van racistische en xenofobe opmerkingen, vanwege zijn Marokkaanse en Equatoriaal-Guinese roots. FC Barcelona heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

"Real Madrid veroordeelt elke vorm van racisme, xenofobie of geweld in het voetbal, en sport in het algemeen, en betreurt de beledigingen die sommige fans hebben geroepen ten zeerste", meldt de club.

Maatregelen

De Spaanse voetbalbond en competitie hebben samen maatregelen genomen om racisme in Spanje tegen te gaan, waaronder het afsluiten van bepaalde secties in stadions.

Het is namelijk niet voor het eerst dat de Spaanse competitie onder vuur ligt vanwege racistische incidenten. Afgelopen donderdag zijn vier mensen aangehouden door de politie en verhoord omdat ze verdacht worden van het houden van een haatcampagne richting Real-aanvaller Vinícius Jr.

Ook werden Valencia-fans veroordeeld tot acht maanden cel wegens racisme tegen dezelfde speler.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl