Bert Huisjes in de Tweede Kamer
NOS NieuwsAangepast

Bert Huisjes vertrekt toch bij WNL

Bert Huisjes vertrekt toch bij WNL. Dat heeft de omroep bekendgemaakt. Huisjes was sinds 2011 hoofdredacteur en werd een jaar later ook bestuurder.

Huisjes kwam eind februari in opspraak na berichtgeving in het AD. Daarin stond dat er een angstcultuur bij WNL heerste, die met name werd veroorzaakt door Huisjes. In de krant beschuldigden oud-werknemers en betrokkenen hem onder meer van manipulatief gedrag en zwangerschapsdiscriminatie.

Ook zeiden werknemers dat Huisjes zich op een dwingende manier bemoeide met de inhoud van WNL-programma's. De omroep was volgens hen voor veel mensen geen veilige plek om te werken.

Herstelgesprekken

De omroep liet onderzoek doen en daaruit kwam volgens de raad van toezicht naar voren dat er "geen sprake was van juridisch verwijtbaar gedrag". Huisjes stopte als hoofdredacteur, maar bleef aan als bestuurder.

De onrust onder medewerkers was daarmee niet weg. Zo zei een WNL-medewerker dat "een tiental redacteuren" dreigde het werk neer te leggen als Huisjes de redactievloer op zou stappen. Daardoor was er volgens de medewerker sprake van "een onwerkbare situatie".

De afgelopen tijd waren er diverse "herstelgesprekken", zegt de omroep. Niet alle (oud)- medewerkers stonden volgens WNL open voor zo'n gesprek. Huisjes voelde volgens WNL niet het vertrouwen dat hij nodig heeft, schrijft WNL.

"Ik was graag in gesprek gegaan om de lessen te halen uit het verleden. Hopelijk kan dat later alsnog. Het spijt me oprecht dat een aantal mensen mijn stijl van leidinggeven als te direct of onprettig heeft ervaren, en ik daarmee onbedoeld mensen heb geraakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl