Christiaan Varenhorst
NOS Sport

Carrière beachvolleyballer Varenhorst klaar: geen plek meer in nationale selectie

De bijna twintig jaar lange beachvolleybalcarrière van Christiaan Varenhorst zit erop. De 34-jarige Nederlander had zelf nog wel door willen gaan, maar kreeg te horen dat hij geen deel meer uitmaakt van de selectie van Beach Team Nederland.

Varenhorst beleefde zijn hoogtepunt in 2015, toen hij met Reinder Nummerdor zilver behaalde op de WK. Het duo werd later dat jaar op het Sportgala van NOC*NSF uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. Een jaar later strandden Varenhorst en Nummerdor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in de kwartfinales.

Slepende rugblessure

De beslissing van Beach Team Nederland om de samenwerking te beëindigen kwam voor Varenhorst niet helemaal als een verrassing. Hij kampt met een slepende rugblessure. "Ik had er voorzichtig rekening mee gehouden dat dit bericht een keer zou kunnen komen", zegt Varenhorst op de website van de volleybalbond.

"Mijn rugblessure bleef maar voortslepen. Op zo'n moment weet je dat er een keer een keuze gemaakt moet worden. Persoonlijk wilde ik nog een keer alles op alles zetten. Ik had het gevoel weer op niveau te kunnen komen, mits de fysieke voorwaarden zouden kloppen. Helaas was dat vertrouwen niet meer aanwezig bij de bondscoach."

Varenhorst: "Als topsporter weet je dat de dag een keer aanbreekt dat je moet stoppen. Ik had altijd in mijn hoofd om - mits mijn lichaam het toe zou laten - tot mijn veertigste te blijven beachvolleyballen, maar helaas mag dat niet zo zijn."

Zijn laatste officiële wedstrijd speelde Varenhorst tijdens de afgelopen EK in augustus in eigen land. Tijdens de Europese kampioenschappen sneuvelde de 2,11 meter lange beachvolleyballer met zijn partner Leon Luini in de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl