Forlan speelde onlangs een padeltoernooi in Rotterdam met Rafael van der Vaart
NOS Voetbal

Oud-voetballer Forlán maakt binnenkort debuut als tennisser op proftoernooi

Diego Forlán, die als voetballer 112 interlands speelde voor Uruguay, maakt komende maand zijn debuut als tennisser op een challengertoernooi. De organisatie van een toernooi in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo heeft de oud-spits aangekondigd als deelnemer. De 45-jarige Forlán gaat dubbelen met de Argentijn Federico Coria, de nummer 78 van de ATP-ranking.

Forlán tenniste als kind op hoog niveau, tot hij uiteindelijk koos voor een loopbaan in het voetbal. Dat was niet zonder succes, de Uruguayaan speelde voor clubs als Manchester United, Atlético Madrid en Internazionale.

Forlán scoort in 2010 tegen Nederland op het WK in Zuid-Afrika

Ook werd hij gekroond tot beste speler van het WK 2010. Forlán scoorde tijdens dat toernooi onder andere in de halve finale tegen Nederland, die door Oranje werd gewonnen met 3-2. Een jaar later won Forlán met zijn land de Copa América.

Padel in Ahoy

Na het beëindigen van zijn loopbaan pakte de Uruguayaan het tennis weer op. Zo speelt hij toernooien voor 40-plussers en doet hij ook mee aan de ITF World Tennis Masters Tour.

Daarnaast was hij recent actief op het Premier Padel Rotterdam in Ahoy. Hij speelde op dat padeltoernooi samen met Rafael van der Vaart een demonstratiewedstrijd tegen oud-voetballers Arjen Robben en Niels Kokmeijer.

Diego Forlán (uiterst links) in Rotterdam Ahoy bij een padeltoernooi

De organisatie van het toernooi in Montevideo zegt dat Forlán vooral een sterke forehand heeft en dat hij linkshandig is. Als voetballer schoot en passte hij met rechts.

Het toernooi is van 11 tot en met 17 november. Wanneer en tegen wie de oud-spits zijn opwachting maakt is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl