Rick Karsdorp tijdens het vorige Champions League-duel van PSV
NOS Voetbal

Blessurezorgen bij PSV voor Champions League: na Schouten ook Karsdorp niet fit

PSV moet voor het Champions League-duel van dinsdagavond tegen Paris Saint-Germain (21.00 uur) een streep zetten door de naam van Rick Karsdorp. De rechtsachter speelde afgelopen weekend nog een volledige wedstrijd in de eredivisie tegen AZ, maar heeft fysieke problemen overgehouden aan dat duel.

Eerder werd al bekend dat ook middenvelder Jerdy Schouten niet ongeschonden uit de strijd met AZ is gekomen. Hij leek na een stevig persoonlijk duel last te hebben van zijn knie en liet zich in de rust vervangen. Ook Schouten mist het Champions League-treffen met PSG.

Karsdorp en Schouten voegen zich in de ziekenboeg van PSV bij Joey Veerman (liesblessure), Hirving Lozano (spierblessure) en Sergiño Dest (knieblessure), die daar al langere tijd in zitten.

Defensieve problemen

Door de afmelding van Rick Karsdorp heeft PSV-trainer Peter Bosz een puzzel te leggen in de verdediging. Na de uitgaande transfer van Jordan Teze naar AS Monaco is hij dun bezet op rechtsback en experimenteerde de oefenmeester onder meer met de linksbenige Mauro Júnior op die positie.

Wie morgenavond tegen PSG de rechtsbackpositie invult, is nog niet bekend. PSV staat in de Champions League op één punt na twee duels, na wedstrijden tegen Juventus (3-1 verlies) en Sporting CP (1-1 gelijkspel).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl