Joppe Wolbert heeft gescoord voor Den Bosch

Puntenverlies hockeyers Den Bosch en Amsterdam, Bloemendaal profiteert

Koploper Den Bosch heeft in de hoofdklasse hockey bij de mannen in speelronde zeven z'n eerste puntenverlies moeten incasseren. De Brabanders speelden in eigen huis 2-2 tegen Kampong, de titelhouder die daarmee de tegenvallende seizoenstart geen nieuwe wending wist te geven.

De Utrechters kwamen wel op 0-1 via een strafbal van Jip Jansen, maar keken halverwege het duel toch tegen een achterstand aan. Joppe Wolbert en Thierry Brinkman hadden het tij weten te keren.

Kort na de pauze was Janssen opnieuw succesvol voor de gasten, dit keer met een strafcorner. Daarna werd er niet meer gescoord.

Ook puntenverlies Amsterdam

Ook Amsterdam slaagde er maar deels in de goede lijn van de afgelopen weken door te trekken. De - na vijf zeges en één remise - nummer twee van de ranglijst was dicht bij een overwinning op Rotterdam, maar liet de punten in de slotfase door de vingers glippen.

De Amsterdammers kregen al snel een domper te slikken, toen Olivier Hortensius al na één minuut de score opende voor Rotterdam. De thuisploeg rechtte echter de rug en dankzij Boris Burkhardt en Sam Steins Bisschop was het na tien minuten alweer 2-1.

Boris Burkhardt

Luke Dommershuijzen zorgde uit een strafcorner zelfs voor een 3-1 ruststand, maar genoeg voor de volle buit bleek dat niet. Rotterdam, de nummer twee van vorig seizoen die na de zomer met zes punten uit vijf duels matig uit de startblokken was gekomen, slaagde er door treffers van Dylan Lucieer (55ste minuut) en Guus Jansen (59ste) in nog langszij te komen.

Bloemendaal profiteert

Lachende derde was Bloemendaal, dat op eigen veld met 7-0 afrekende met Hurley en over Amsterdam naar de tweede plaats op de ranglijst klom.

De achterstand op Den Bosch bedraagt slechts één punt, maar de Bloemendalers, die deze competitie nog geen fout maakten, hebben wel een wedstrijd achterstand.