NOS Wielrennen

Baanwielrenner Heijnen 'supertevreden' met WK-brons op spannende puntenkoers

Baanwielrenner Heijnen mag na goede puntenkoers mee op WK-podium

Wielrenner Philip Heijnen heeft een bronzen medaille gewonnen op de WK baan in het Deense Ballerup. Op de puntenkoers deed hij lang mee om de wereldtitel, maar moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de derde plek.

De wereldtitel ging naar de 36-jarige Spanjaard Sebastian Morá. De Deen Niklas Larsen werd tweede.

"Ik ben supertevreden met deze medaille", vertelt een trotse Heijnen. "Maar met iets slimmer rijden had er misschien nog iets meer ingezeten."

De 24-jarige Heijnen toonde zich meteen bedrijvig in de wedstrijd en greep vijf punten in de eerste sprint. Vlak daarna kwam hij in een sterke kopgroep terecht, waardoor hij al vroeg een ronde pakte op de rest van het peloton.

Heijnen straalt na bronzen medaille: 'Maar er zat misschien meer in'

"Heel lang viel alles mijn kant op, maar na honderd ronden dacht ik wel: bwoah... we moeten er nog zestig!" De Nederlander probeerde de koers te controleren en reed zelfs nog een keer rond. Richting de finale werd duidelijk dat het tussen hem, Larsen en Morá ging.

Larsen had tot dat moment de meeste punten gepakt, waardoor Heijnen naar hem keek. "Misschien stemde ik mijn koers iets te veel af op hem, ik had iets slimmer kunnen rijden. Aan het eind rijdt een goede groep weg (met Morá, red.), daar moet ik gewoon bijzitten. Daar keek ik toch te veel naar Larsen."

WK baanwielrennen uitgelegd: zo werkt de puntenkoers

De winnaar werd pas in de laatste ronde beslist. Heijnen en Larsen probeerden de goede groep met Morá nog terug te pakken, maar dat lukte niet meer. De Spanjaard pakte precies genoeg punten en won de puntenkoers met een voorsprong van één punt op Larsen.

"Uiteindelijk is ook deze derde plaats al echt geweldig. Ik heb nog nooit eerder een WK puntenkoers gereden en heb dit jaar echt veel aan mezelf gewerkt. Ik ben hier al ontzettend blij mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl