NOS Sport

Hockeyers Bloemendaal verslaan Kampong in wedstrijd die om Indiase veiling draait

Hockeyers Bloemendaal verslaan Kampong in wedstrijd die om Indiase veiling draait

Kampong heeft in eigen huis een 3-1 nederlaag geleden in de topper tegen Bloemendaal. De regerend landskampioen uit Utrecht kent een niet al te beste seizoenstart met een vijfde plek na zes wedstrijden.

Bloemendaal doet het beter en is nog ongeslagen. Het heeft vijftien punten na vijf wedstrijden en kan gedeeld koploper worden met Den Bosch, dat met een wedstrijd meer gespeeld achttien punten heeft.

Veiling

Op de Klapperboom in Utrecht draaide het vanmiddag voor de meeste spelers echter niet alleen om de wedstrijd. Diverse hockeyers hielden hun telefoon nauwlettend in de gaten.

Meerdere Oranje-internationals van beide ploegen worden geveild in India. Daar wordt deze winter de Hockey India League georganiseerd, een zes weken durend toernooi waar veel buitenlandse sterren voor riante vergoedingen naartoe worden gehaald.

De veiling was tijdens de wedstrijd in volle gang. Voor de spelers was het spannend om te horen bij welke Indiase club ze terechtkomen, maar bovenal wat voor riant bedrag ze opstrijken.

Alle uitslagen hoofdklasse hockey heren

Zaterdag
Rotterdam Den Bosch 3-4
SCHC Nijmegen 3-3
Zondag
HDM Amsterdam 1-6
Klein Zwitserland Pinoké 1-2
Oranje-Rood Hurley 5-1
HDM Pinoké 2-2

Zo zaten onder anderen de geblesseerde Jorrit Croon (Bloemendaal), Sander de Wijn en Derck de Vilder (Kampong) op de tribune naar een livestream te kijken. Die laatste was getooid met oortjes.

Ondertussen gebeurde er ook van alles op het veld. Kampong kwam in het tweede kwart nog wel op voorsprong, na een Bloemendaalse blunder. Wiegert Schut leverde de bal in de eigen cirkel in bij Finn van Bijnen, die de fout zonder genade afstrafte.

Na enkele goede reddingen van Kampong-goalie David Harte kwam Bloemendaal in het derde kwart op gelijke hoogte. Nathan Ephraums rekende af met Jip Janssen en besloot zijn goede individuele actie met een overtuigend raak schot.

Niet veel later was het weer raak voor Bloemendaal. Yannick van der Drift kon binnentikken na een fraaie rush en dito voorzet van Jan van 't Land.

Jip Janssen

Het lukte het door blessureleed uitgedunde Kampong niet om het Bloemendaal echt lastig te maken. Een kleine 8 minuten voor tijd maakte Van der Drift zijn tweede en Bloemendaals derde.

Financieel succes

Specialist Jip Janssen van Kampong wist daarna een strafcorner niet te verzilveren, niet voor het eerst die middag. Een financieel succes boekte hij wel. Hij is voor omgerekend ongeveer 60.000 euro onder de hamer gegaan.

Zijn teamgenoot Lars Balk is tijdens de wedstrijd voor ruim 40.000 euro verkocht. Hij hoorde dit na afloop van bondscoach Jeroen Delmee. "Ik heb nog geen idee bij welke club en met wie ik ga spelen. Het gaat gewoon een vette uitdaging worden", zei hij, ondanks de nederlaag, met een grote glimlach.

Balk vindt het bedrag namelijk wel een mooie opsteker. "Al had ik liever de drie punten en het geld gehad."

SCHC-Den Bosch afgelast

In de hoofdklasse hockey bij de vrouwen ging de topper tussen SCHC en Den Bosch niet door vanwege het overlijden van de vader van SCHC- en Oranje-speelster Elzemiek Zandee. Hij was volgens de club uit Bilthoven een "fanatiek supporter" van de club.

Alle uitslagen hoofdklasse hockey dames

Zaterdag
Oranje-Rood Tilburg 0-1
Rotterdam Amsterdam 0-3
Zondag
HGC Hurley 1-2
Kampong Huizen 2-0
SCHC Den Bosch AFG
HDM Pinoké 2-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl