NOS Sport

Hockeyers Rotterdam na goal in slotseconden en shoot-outs naar finaletoernooi EHL

Hockeyers Rotterdam via shoot-outs naar finaletoernooi EHL

Na een bloedstollende ontknoping zijn de hockeyers van Rotterdam erin geslaagd de kwartfinales van de Euro Hockey League te bereiken. De Nederlandse club maakte in de slotseconden gelijk (3-3) tegen het Duitse Hamburger Polo Club en won na shoot-outs.

Dat betekent dat er in totaal drie Nederlandse mannenploegen mee gaan doen aan het finaletoernooi van de EHL komend voorjaar.

Kampong was als landskampioen al geplaatst voor de finaleronde. Vrijdagavond verzekerde ook Bloemendaal zich van een ticket. Het finaletoernooi van de EHL vindt in het Paasweekend plaats. Dan strijden de beste acht clubteams van Europa om de titel.

Rotterdam begon sterk aan de wedstrijd, die in het Engelse Surbiton werd gespeeld, en kwam snel op voorsprong. Matthijs van der Wielen tipte een harde voorzet knap binnen. Maar langzaam maar zeker nam de Hamburger Polo Club het initiatief in de wedstrijd over.

De Duitsers, die met Robert Tigges een Nederlandse coach hebben, knokten zich terug en maakten nog in het eerste kwart gelijk. Het was de Australiër Tom Craig, die voor de nationale ploeg is geschorst wegens een poging cocaïne te kopen tijdens de Spelen van Parijs, die de 1-1 binnen schoot.

De club uit Hamburg liep vervolgens uit naar een 3-1 voorsprong, dankzij twee strafcorners. Dit keer was het de beurt aan Rotterdam om zich terug te knokken en ook Rotterdam slaagde daarin.

Op het nippertje

Al was dat wel op het nippertje. Met nog slechts twee seconden op de klok maakte Jeroen Hertzberger de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd beslist moest worden met shoot-outs.

Die nam Rotterdam beter dan de club uit Hamburg, waardoor Rotterdam zich als derde Nederlandse club komend Paasweekend mag opmaken voor de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl