Jamilon Mülders
NOS Sport

KNHB haalt voormalig interim-bondscoach Mülders terug als prestatiemanager

Jamilon Mülders keert als prestatiemanager terug bij de Nederlandse hockeybond (KNHB). De 48-jarige Duitser leidde in 2022 de Oranjevrouwen als interim-bondscoach naar WK-goud. Nu gaat hij aan de slag als eindverantwoordelijke van Jong Oranje, Nederland onder 18 en onder 16.

"Ik ben dienend en faciliterend. Ik wil ervoor zorgen dat anderen hun werk goed kunnen doen", zegt Mülders op de website van de hockeybond. "Als coach doe je dat bij je spelers. Nu wil ik ervoor zorgen dat de staf en de ploegen optimaal kunnen presteren. Luisteren, behoeftes aanhoren, meedenken."

Ontwikkeling

Mülders heeft een duidelijk plan waarmee hij de komende jaren aan de slag gaat: "Alles staat in het teken van ontwikkeling. Het is onze taak om spelers genoeg bagage mee te geven, zodat ze een topspeler kunnen worden."

"Uiteindelijk gaat het erom dat Jeroen Delmée (bondscoach van de Oranjemannen, red.) en Raoul Ehren (bondscoach van de Oranjevrouwen, red.) bij het Nederlands elftal uit veel talenten kunnen kiezen. Talenten die we binnen de bond en samen met de clubs opleiden."

De KNHB haalde Mülders in september 2021 voor het eerst binnenboord, toen hij assistent werd van bondscoach Alyson Annan bij de Oranjevrouwen. Hij schoof in januari 2022 door naar de rol van interim-bondscoach na het bewogen ontslag van de Australische trainster, nadat er een angstcultuur was ontstaan binnen de selectie.

Met Mülders aan het roer keerde de goede sfeer terug binnen het team en dat leidde nog dat jaar tot de wereldtitel in Spanje. Nederland versloeg Argentinië in de finale met 3-1.

Na dit succes werd Mülders assistent bij de Duitse hockeymannen, waarmee hij op de Olympische Spelen in Parijs van afgelopen zomer een zilveren medaille pakte na een verloren eindstrijd met Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl