NOS Nieuws

Kamer fluit minister Faber terug: geen 'terugkeerborden' bij azc's

Na afgelopen nacht een nieuwe tegenvaller voor minister Faber van Asiel: de Tweede Kamer wil dat ze terugkomt van haar voornemen om terugkeerborden te plaatsten bij asielzoekerscentra. Een meerderheid van de Kamer, waaronder NSC en JA21, stemde voor een voorstel van het CDA om Faber terug te fluiten.

Een week geleden kwam via RTL Nieuws naar buiten dat Faber borden bij azc's wilde neerzetten met een tekst als "Hier wordt gewerkt aan uw terugkeer". Dat idee zou de minister hebben opgedaan bij een bezoek aan Denemarken, al zijn de borden daar helemaal niet te vinden.

De boodschap moest in "diverse talen" op de borden komen, zei minister Faber vorige week. Ze ontkende dat ze het plan alleen opperde om in de aandacht te komen, en dat er uiteindelijk niets van terecht zou komen. "Ga er maar van uit dat er wel wat van terecht gaat komen", zei ze vrijdag.

CDA-leider Bontenbal, die de motie vandaag had ingediend, stelt dat er behoefte is "aan structurele maatregelen om meer grip op migratie te krijgen". De terugkeerborden vallen daar wat hem betreft niet onder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl