Beschadigingen aan de noodopvang in Ugchelen
NOS NieuwsAangepast

COA: vernielingen aan opvanglocatie Ugchelen onacceptabel

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers zegt te betreuren wat er is gebeurd met het gebouw in Ugchelen waar asielzoekers moeten worden opgevangen en noemt het aanrichten van vernielingen "onacceptabel".

Bij de nieuwe noodopvang in Ugchelen, bij Apeldoorn, die vrijdag in gebruik moet worden genomen, ging vannacht een explosief af. Ruiten van het pand zijn gesprongen, de ingang is beschadigd en de gevel is zwartgeblakerd. Omwonenden hebben een harde knal gehoord. Een beveiliger die in het pand aanwezig was, bleef ongedeerd.

De gemeente Apeldoorn laat weten dat de opvang vrijdag gewoon in gebruik wordt genomen.

Drie maanden opvang

De voormalige basisschool is ingericht als tijdelijke opvanglocatie, als overloop voor het aanmeldcentrum in Ter Apel. Er kunnen maximaal honderd mensen verblijven. Het is de bedoeling dat de opvang aan het eind van het jaar weer dichtgaat.

De noodopvang staat naast een andere basisschool. Ouders protesteerden tegen de opvang van asielzoekers dicht bij de school. De school zelf zegt begrip te hebben voor de gemeente, die bereid is mensen onderdak te verlenen. Asielzoekers zullen er alleen slapen, overdag zijn ze in Ter Apel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl