Dennis te Kloese
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord presenteert fraaie jaarcijfers en 'Ruijl als technisch manager'

Feyenoord heeft over het seizoen 2023/2024 een winst geboekt van 9,5 miljoen euro. Dat is het op een na beste resultaat uit de historie van de club, zo melden de Rotterdammers woensdag.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Feyenoord daarnaast ook Mark Ruijl als technisch manager kan presenteren. De 39-jarige Ruijl kwam in 2021 als hoofd scouting de club binnen en vervulde sindsdien ook andere functies voor Feyenoord.

Met Ruijl als technisch manager wordt Dennis te Kloese ontlast. Die vervulde de afgelopen twee jaar een dubbelfunctie: algemeen directeur en technisch directeur.

Mark Ruijl

De winstcijfers van Feyenoord komen vooral door een stijging van de omzet. Die was 126 miljoen euro, een stijging van 27 procent ten opzichte van het voorgaande seizoen.

De wedstrijden in de Champions League deden een flinke duit in het zakje. Voor het eerst in zes jaar kwam de club weer uit in de groepsfase van het toernooi, wat inkomsten opleverde uit prijzengeld en ticketverkoop.

Transferopbrengsten

Ook de transfers van Orkun Kökçü, Danilo Pereira da Silva en Javairô Dilrosun leverde Feyenoord goed geld op. Het vertrek van trainer Arne Slot naar Liverpool viel boekhoudkundig ook in het seizoen 2023/2024. Volgens de club werd bijna de hele netto-transferopbrengst geherinvesteerd in de selectie.

Financieel directeur Pieter Smorenburg is tevreden en licht de cijfers toe. "De groei die is ingezet in de afgelopen jaren is krachtig voortgezet. Het sportieve succes betaalt zich uit. De extra inkomsten zijn voor het overgrote deel besteed aan behoud van en verdere versterking van de selectie, de Academy en het vrouwenvoetbal."

Voor het lopende seizoen verwacht Feyenoord opnieuw een rooskleurig resultaat. De nieuwe opzet van de Champions League zorgt opnieuw voor omzetgroei en bovendien kan de club de transferopbrengsten van Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida meenemen.

Records voor PSV, Ajax in zwaar weer

Ook PSV kon afgelopen week positieve cijfers overleggen. De Eindhovenaren presenteerden een recordomzet en miljoenenwinst. Bij Ajax is dat anders: de club leed een nettoverlies van 9,8 miljoen euro en zag de omzet dalen met 44,4 miljoen naar 152 miljoen euro,

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl