Nieuwe domper Bayern na late tegengoal in Frankfurt: 3-3 gelijkspel

De Duitse Bundesliga-topper tussen Eintracht Frankfurt en Bayern München is in Frankfurt in 3-3 geëindigd. De thuisploeg redde in blessuretijd een punt. Voor Bayern zijn na de midweekse Champions League-nederlaag bij Aston Villa de druiven opnieuw zuur.

De teleurgestelde spelers van Bayern München bedanken de fans op de tribunes

Vorig seizoen verloor Bayern met 5-1 in Frankfurt, maar nu namen de bezoekers meteen de regie in handen. De Zuid-Koreaan Kim Min-jae scoorde na een kwartier uit een corner, maar twee messcherpe counters brachten Eintracht nog voor rust van 0-1 op 2-1.

De Egyptenaar Omar Marmoush scoorde bij de eerste Frankfurt-aanval en stelde even later zijn aanvalsmaatje Hugo Ekitiké in staat om de 2-1 te maken. Een flipperkastdoelpunt van Dayot Upamecano bracht Bayern alsnog langszij.

Kort na rust zorgde Michael Olise, die afgelopen zomer voor ruim 50 miljoen euro overkwam van Crystal Palace, met een geplaatst schot voor 2-3.

Counters

Bayern bleef domineren, maar Eintracht had nog twee counters in huis. Bij de eerste kwam Eric Ebimbe een teenlengte tekort, maar bij de tweede tegenaanval was het wel raak via opnieuw Marmoush. De aanvaller is met acht goals Bundesligatopscorer.

Eerder op de dag zegevierde RB Leipzig met 1-0 bij FC Heidenheim. Oranje-international Xavi Simons werd in het slotkwartier gewisseld bij de club uit Leipzig.