David De Gea wordt bejubeld door ploeggenoot Dodo na de winst van Fiorentina op AC Milan

De Gea kan het nog en helpt Fiorentina met gestopte penalty's langs Milan

Doelman David De Gea is het nog niet verleerd. Mede dankzij twee gestopte strafschoppen van de Spaanse keeper zegevierde Fiorentina in de Serie A met 2-1 in de thuiswedstrijd tegen het AC Milan van Tijjani Reijnders.

De Gea (33) redde in de wedstrijd twee keer katachtig op strafschoppen van Theo Hernández en Tammy Abraham en vervulde daarmee een hoofdrol.

Het was voor het eerst sinds mei 2016 dat een doelman twee strafschoppen stopte in een Serie A-duel. Toen was het Lazio-keeper Federico Marchetti die tegen Carpi twee penalty's onschadelijk maakte.

De Gea maakte eind augustus zijn rentree na twaalf maanden afwezigheid sinds zijn vertrek bij Manchester United in de zomer van 2023.

Overigens werd er in Florence in de 22ste minuut nog een strafschop gemist, door Fiorentina-spits Moise Kean. Voormalig PSV- en AZ-speler Albert Gudmundsson kroonde zich in de tweede helft uiteindelijk tot matchwinner voor Fiorentina.

Yacine Adli zorgde eerder voor de 1-0 van de thuisploeg en Milan-aanvaller Christian Pulisic maakte nog gelijk.

Juventus morst punten

Juventus morste voor de vierde keer dit seizoen punten, maar incasseerde pas voor het eerst een doelpunt dit seizoen. De club van Teun Koopmeiners speelde met 1-1 gelijk tegen laagvlieger Cagliari.

Juve speelde een sterke eerste helft, maar kwam met het nodige fortuin op voorsprong. Na een ongelukkige handsbal van Sebastiano Luperto scoorde Dusan Vlahovic vanaf de stip.

Basisspeler Koopmeiners, die een prima eerste helft speelde, was daarna tot twee keer toe dicht bij de 2-0.

Teun Koopmeiners in actie tijdens Juventus-Cagliari

Juventus ging na rust zonder de in de kleedkamer achtergebleven Koopmeiners op jacht naar een tweede treffer, maar alleen Vlahovic kreeg een kans.

Vlak voor tijd maakte Razvan Marin, na ingrijpen van de videoscheidsrechter, vanaf de stip de 1-1 voor Cagliari. Daar ging een overtreding van Douglas Luiz op Roberto Piccoli aan vooraf.

De thuisploeg raakte kort voor tijd ook nog de Portugees Francisco Conceição kwijt. De oud-speler van Ajax kreeg zijn tweede gele kaart.