Federico Valverde viert zijn doelpunt tegen Villarreal
NOS Voetbal

Real Madrid wint topper tegen Villarreal, Carvajal per brancard van het veld

Nummer twee Real Madrid heeft in de Primera División met 2-0 gewonnen van nummer drie Villarreal. Real nestelde zich daardoor naast koploper Barcelona, dat zondag op bezoek gaat bij Alavés.

Vlak voor het einde van de wedstrijd ging Dani Carvajal huilend van het veld. De verdediger raakte bij een onschuldig duel zwaar geblesseerd aan zijn knie en werd met een brancard weggedragen.

Ook Vinicius Juniur moest met een blessure worden gewisseld. "Zijn nek is geblokkeerd en zal onderzocht moeten worden. Hij zal de komende uren testen ondergaan", sprak trainer Carlo Ancelotti op de persconferentie na de wedstrijd.

Ancelotti had nog geen nieuws over de kwetsuur van de 32-jarige Carvajal. "Maar hij is erg verdrietig. Carvajal is een belangrijke speler voor ons. De dokter vertelde dat het een knieblessure was die nader onderzocht moet worden."

De ongelukkige Dani Carvajal gaat per brancard van het veld

Opvallend was dat Kylian Mbappé in de basis stond bij Real. Twee dagen eerder werd de spits nog buiten de Franse selectie gelaten wegens een blessure.

Villarreal had dit seizoen pas één keer verloren (1-5 thuis tegen Barcelona) en gaf Real in Madrid prima partij, al kwam het voor de rust aanvallend niet verder dan een kopbal van Nicolas Pépé op de lat.

Namens Real waren Mbappé, Jude Bellingham en Federico Valverde gevaarlijk voor rust; alleen de laatste scoorde, met een uithaal vanaf de rand van de zestien.

Na de rust drong Villarreal aan en Álex Baena schoot naast. Real vond het allemaal best en uit het niets knalde Vinícius de 2-0 binnen.

Stand Primera Division per 05-10

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl