Arne Slot

Liverpool en Slot kloppen Bologna in Champions League, Real en Bayern onderuit

Het Liverpool van trainer Arne Slot heeft in de tweede speelronde van de Champions League op Anfield met 2-0 gewonnen van Bologna. Makkelijk ging dat niet, maar goals van Alexis Mac Allister en Mohamed Salah bleken genoeg voor de zege.

Titelhouder Real Madrid liet zich in Noord-Frankrijk verrassen door Lille OSC: 1-0. Ook Bayern München ging onderuit, met 1-0 tegen Aston Villa.

Juventus won met tien man van RB Leipzig, dat met Lutsharel Geertruida en Xavi Simons in de basis speelde. Oud-Ajacied Francisco Conceição maakte op fraaie wijze de winnende: 2-3.

• NOS
    De stand in de CL na woensdag 2 oktober
  • NOS
  • nos

Slot koos met Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch voor twee Nederlanders in zijn basisopstelling. Cody Gakpo moest het doen met een plek op de bank en viel na zeventig minuten in. Bij Bologna speelden Sam Beukema en Thijs Dallinga vanaf de start.

Moeizaam Liverpool

Laatstgenoemde liet de Engelse fans op Anfield na tien minuten schrikken. Dallinga wipte de bal over keeper Alisson Becker het doel in, maar bleek buitenspel te hebben gestaan.

Uit de eerste Liverpool-aanval die daarop volgde, kwam wel een geldig doelpunt. Salah gaf mooi voor op Mac Allister, die de bal eenvoudig binnen werkte.

Mac Allister is blij met zijn goal tegen Bologna

Daarna was Liverpool het plots even kwijt. Bologna, sinds deze zomer getraind door Vincenzo Italiano, begon steeds aardiger te voetballen en creëerde een reeks kansen.

Tot tweemaal toe straften de Italianen slecht opbouwen van Liverpool bijna af. Kort voor rust miste Riccardo Orsolini nog een grote kopkans.

Ook na rust voetbalde Liverpool lang moeizaam. Maar na een bevlieging van Salah, die de bal schitterend in de kruising draaide, was het wel gedaan. Het was de 45ste Champions League-goal van de Egyptenaar, die de Ivoriaan Didier Drogba aflost als Afrikaanse topscorer van het toernooi.

Comeback tien man Juve

Met Oranje-internationals Geertruida en Simons in de basis maakte RB Leipzig het Juventus ontzettend lastig. De Sloveense spits Benjamin Sesko joeg na een half uur op aangeven van Loïs Openda de 1-0 binnen.

Juventus (met Teun Koopmeiners) kwam via Dusan Vlahovic al snel op gelijke hoogte, maar na rust in de problemen. Michele Di Gregorio kreeg rood en Sesko maakte er vanaf de stip 2-1 van.

Maar Juve richtte zich op. Eerst krulde Vlahovic de bal in de kruising en daarna besliste Conceição na een mooie dribbel de wedstrijd.

Lille wint van Real Madrid

Real Madrid had tegen Lille veel de bal en via de Braziliaanse aanvallers Endrick en Vinicius Júnior de beste kansen, maar verloor toch.

Op slag voor rust kreeg Eduardo Camavinga de bal wat ongelukkig op zijn arm in de zestienmeter. Aanvaller Jonathan David schoot de daaropvolgende penalty keurig binnen.

Endrick liet tegen Lille twee goede kansen onbenut

Na rust joegen de Madrilenen op de gelijkmaker, maar Lille verdedigde stug. Real-trainer Carlo Ancelotti bracht Kylian Mbappé, terug na een bovenbeenblessure, nog in, maar dat mocht niet baten.

Real kreeg nog grote kansen op de 1-1, maar Lille hield stand.

Bayern München onderuit in Birmingham

In een reprise van de Europa Cup 1-finale van 1982 ging Bayern München tegen Aston Villa onderuit. Op Villa Park werd het net als destijds in de Rotterdamse Kuip 1-0 voor de Engelsen.

De enige goal van de wedstrijd was van Jhon Durán, die roekeloos uitkomen van Manuel Neuer afstrafte. Het was de eerste thuiswedstrijd van Villa in de Champions League ooit.