Carlos Alcaraz met zijn trofee
NOS Sport

Alcaraz vecht zich langs titelhouder en rivaal Sinner in finale Peking

Carlos Alcaraz heeft het ATP-toernooi van Peking op zijn naam geschreven. De nummer drie van de wereld klopte wereldranglijstaanvoerder Jannik Sinner na een beklijvend gevecht met 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3). Het was voor de Spanjaard de zevende zege in elf duels met zijn Italiaanse rivaal.

Alcaraz, die in de tweede ronde Tallon Griekspoor tennisles had gegeven, had in de eerste set de touwtjes in handen. Hij kwam met aanvallend spel op 5-2. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar toen hij op 5-3 mocht serveren voor de set, slopen er foutjes in z'n spel.

Jannik Sinner

Sinner forceerde een break, werkte in de volgende game een setpunt weg en had, na nog twee gemiste setpunten van Alcaraz in de tiebreak, zelf aan één kans genoeg om de set binnen te halen.

Lange game

Nadat Sinner in de tweede set twee breakpoints van Alcaraz had weggewerkt, leek het duel in de lange achtste game (21 punten) zijn kant op te vallen. Met erg veel moeite behield Alcaraz echter zijn opslag en won hij daarna ook de set.

Carlos Alcaraz

Na een vroege break van Alcaraz in de derde set leek de veer bij de winnaar van vorig jaar gebroken, maar net als in de eerste set werd het spel van de Spanjaard bij een riante stand plots slordig.

Sinner knokte zich van 2-4 terug tot 4-4, waarna de twee elkaar amper nog iets toegaven. Sinner kwam in de tiebreak op 3-0, maar zag Alcaraz vervolgens uitblinken. Hij pakte liefst zeven punten op rij en had na een gevecht van drieënhalf uur de winst binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl