De kustwacht zoekt naar opvarenden
NOS Nieuws

Tientallen mensen omgekomen bij schipbreuk voor kust van Djibouti

Voor de kust van Djibouti zijn zeker 45 mensen verdronken na het kapseizen van twee boten. Zo'n 111 mensen worden nog vermist, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie van de VN op X. Hulpdiensten zijn sinds maandag op zoek naar overlevenden.

De boten met in totaal 310 migranten aan boord vertrokken gisteren van Jemen naar Djibouti. Ze zonken zo'n 150 meter van een strand in de Djiboutiaanse regio Khor-Angar. Tot nu toe zijn er 145 mensen gered, zegt de lokale kustwacht.

Beruchte migratieroute

De dodelijke oversteek ging via een van de drukste en gevaarlijkste vaarroutes ter wereld. De zeeroute ten oosten van het Afrikaanse continent wordt vaak gebruikt door vluchtelingen. Meestal wordt die route andersom genomen, vaak met Saudi-Arabië als eindbestemming.

De migranten steken daar Poort der Tranen over. Deze zeestraat heeft zijn naam te danken aan de smalle vaargeul en scherpe klippen die vroeger talloze schipbreuken veroorzaakten.

Mensensmokkel en geweld: mee langs de Afrikaanse migratieroute die je niet kent

Volgens de Verenigde Naties zaten de migranten op overvolle boten en zijn tientallen mensen door de smokkelaars op open zee in het water geduwd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl