Fans van Beerschot legden de wedstrijd stil
NOS VoetbalAangepast

Nieuw dieptepunt Kuijt: Antwerpse derby gestaakt na vuurwerk Beerschot-fans

De wedstrijd van Germinal Beerschot bij Royal Antwerp is bij een 4-0 tussenstand gestaakt, nadat fans van de uitploeg meermaals vuurwerk op het veld hadden gegooid. Het Beerschot van trainer Dirk Kuijt verloor al zeven keer op rij, staat laatste in de Belgische competitie en pakte dit seizoen nog maar één punt.

Voor Beerschot hoeft het duel niet uitgespeeld te worden. Antwerp boekt zo een reglementaire 5-0 zege.

De Antwerpse derby werd vanaf de eerste minuut gedomineerd door de thuisploeg. Aan de hand van Tjaronn Chery werd Beerschot eenvoudig opgerold. Chery maakte twee goals, ook Vincent Janssen was trefzeker.

Vuurpijlen

Na de 4-0 knalden Beerschot-fans vuurpijlen het veld op. De wedstrijd werd tot tweemaal toe stilgelegd, maar toen er een derde keer vuurwerk op het veld werd gegooid, staakte de arbitrage de wedstrijd definitief.

Dirk Kuijt

De harde kern van Beerschot had vooraf al gezinspeeld op een dergelijke actie. Vlaamse media beschikten over een audio-opname waarin supporters in gesprek met algemeen directeur Thorsten Theys en erevoorzitter Luk Lemmens zeiden dat er "volgende week geen laatste fluitsignaal zal zijn".

Vorige week drongen fans van Beerschot door tot in de persruimte van de club, nadat er van Sint-Truiden was verloren. De positie van Kuijt staat flink onder druk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl