Dirk Kuijt

Kuijt en Beerschot ook na zinderend duel met Genk nog zonder zege

Het vorig seizoen gepromoveerde Beerschot van trainer Dirk Kuijt beleeft een moeizame start op het hoogste niveau van het Belgische voetbal. Zaterdagmiddag ging de Antwerpse club na een spectaculaire wedstrijd met 3-4 onderuit tegen KRC Genk.

De club van Kuijt begon het seizoen eind juli met een gelijkspel (0-0 tegen OH Leuven), daarna volgden twee nederlagen. In de thuiswedstrijd tegen KRC Genk kwam Beerschot vroeg op voorsprong, maar keek het bij rust tegen een 1-3 achterstand aan.

Keeper maakt hands, rood en gemiste strafschop

Daarna volgde een zinderende tweede helft met een gele kaart voor Beerschot-keeper Davor Matijas (hands buiten de zestien), rood voor Genk-verdediger Mujaid Sadick en een gemiste strafschop.

Nadat Genk weer was uitgelopen na de 2-3 van Beerschot, kreeg de ploeg van de coach uit Katwijk met een man meer de kans de spanning wederom terug te brengen. Welat Cagro schoot vanaf de stip echter tegen de paal.

De 3-4 viel uiteindelijk alsnog, maar na dat doelpunt van Derrick Tshimanga in de 87ste minuut was er te weinig tijd om er nog een gelijkspel uit te slepen.