NOS Voetbal

Almere wint al maanden niet, maar geen paniek bij Maduro: 'Nog lang niet'

Almere-coach Maduro maakt zich geen zorgen: 'Elke week groeien we'

Almere City staat na zes competitieduels roemloos zeventiende in de eredivisie. Winnen zat er nog niet in. Het is een slecht begin voor hoofdtrainer Hedwiges Maduro, die zich echter geen zorgen maakt.

Almere kende een relatief lastig programma tegen onder meer PSV (7-1 verlies) en FC Twente (5-0 verlies). Daar komt nu verandering in, want zondag speelt Almere tegen PEC Zwolle, de nummer zestien van de eredivisie. Een achterhoededuel dus. Het laatste competitieduel dat Almere won, was ook tegen PEC, op 17 februari van dit jaar. Ruim zeven maanden geleden alweer.

'Eindelijk' vastigheid bij Almere

"Intussen kijk je naar een heel ander Almere", vertelt Maduro. Naast een trainerswissel - Alex Pastoor vertrok na vorig seizoen - zijn er ook veel spelers vertrokken en bijgekomen. "En een hoop van hen kwam pas ná de transferdeadline. Dat had in de eerste weken van het seizoen zijn weerklank."

Daarom focust Maduro zich vooral op de groei die zijn elftal laat zien. "De resultaten blijven nog uit, maar vooral op het middenveld, met Thom Haye en Anas Tahiri, krijgen we nu eindelijk wat vastigheid in onze kern. Daar ga je aanvalspatronen zien, en verdedigende afspraken."

"Ik geloof dat spelers op elkaar ingespeeld moeten raken en stabiliteit nodig hebben", zegt de nieuwe trainer. "Daar kunnen we ons nu op focussen. Spelers goed inpassen heeft tijd nodig. In de komende tijd ga je nog veel groei zien."

Maduro gaat dan ook ontspannen en onbevangen richting Zwolle voor het duel met PEC. "Ik vind het mooi hoe ik hier iets kan opbouwen. Dit is wat ik wilde en ik vind het hartstikke leuk om te doen. Hier is nog geen paniek. Nog lang niet, joh."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl