Leuchter tijdens het eerste duel met Juventus
NOS Voetbal

PSG plaatst zich niet voor groepsfase Champions League, ondanks goal Leuchter

Paris Saint-Germain is er niet in geslaagd de groepsfase van de Champions League te bereiken. Vorig jaar kwam PSG nog tot de halve finales van het toernooi. De ploeg van Oranje-internationals Jackie Groenen, Romée Leuchter en Lieke Martens (die met zwangerschapsverlof is) verloor met 1-2 opnieuw van Juventus. Vorige week werd het 3-1 voor de Italiaansen.

Beide Oranje-internationals begonnen in Parijs op de bank, maar na rust werd Leuchter ingebracht. De voormalig topscorer van Ajax maakte acht minuten later uit een penalty de gelijkmaker: 1-1. Juventus zette in de slotfase aan en uit een corner maakte Barbara Bonansea de 1-2.

De ploeg uit Parijs zat vorig jaar in de poulefase van het toernooi bij Ajax: thuis wonnen de Amsterdammers knap met 2-0, maar in Frankrijk trok PSG aan het langste eind: 3-1.

Nederlanders bij City en Wolfsburg wél door

Manchester City, met Kerstin Casparij en Vivianne Miedema die in het uitduel de openingstreffer maakte, plaatste zich wel voor de groepsfase door Paris FC met 3-0 te kloppen, na een 5-0 zege in Frankrijk.

Fenna Kalma maakte in het eerste duel voor VfL Wolfsburg de openingstreffer

Ook Arsenal is door. De ploeg van keepster Daphne van Domselaar, won in eigen huis met 4-0 van het Zweedse BK Häcken. Het eerste duel werd in Zweden met 1-0 verloren. Häcken was vorig jaar ten koste van FC Twente door naar de groepsfase; nu is FC Twente door dankzij twee ruime zeges (4-1 en 4-0) op ZNK Osijek.

VfL Wolfsburg, verliezend finalist van 2022/2023, plaatste zich gisteren al na 7-0 en 5-0 winst op Fiorentina. De Nederlandse Fenna Kalma maakte de openingstreffer in het beslissende met 5-0 gewonnen duel, Lynn Wilms miste daarin een penalty.

Lineth Beerensteyn, die Juventus verruilde voor Wolfsburg, bleef tijdens het thuisduel op de bank. In het uitduel begonnen zowel Wilms als Beerensteyn in de basis en werd Kalma pas in de slotfase ingebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl