Lewandowski viert zijn doelpunt met Koundé

Koploper Barcelona blijft ook tegen Getafe foutloos, doelpuntloos gelijkspel Girona

FC Barcelona heeft een nipte zege geboekt op het laaggeplaatste Getafe. De koploper van La Liga won in eigen huis met 1-0, dankzij een doelpunt van Robert Lewandowski.

Met zeven overwinning in zeven duels blijven de Catalanen onbedreigd koploper in de competitie. Lewandowski maakte zijn zevende treffer in zeven duels.

De stand in La Liga

De Poolse spits kreeg bij zijn doelpunt tegen Getafe, dat negentiende staat in La Liga, wel wat hulp van doelman David Soria. De Spaanse keeper van Getafe grabbelde naar een voorzet van Jules Koundé en deed dat op een knullige manier.

Hij werkte de bal namelijk niet weg, maar door zijn actie kwam die voor de voeten van Lewandowski terecht. En met die kans wist Lewandowski wel raad. Hij knalde de bal feilloos tegen de touwen.

Na de rust kwam Barcelona lange tijd niet in de problemen. Nadat Lamine Yamal (twee fraaie schoten) en Raphinha dicht bij de 2-0 waren geweest, miste Getafe diep in de extra tijd nog een enorme kans.

Doelpuntloos gelijkspel Girona

Het Nederlands getinte Girona is in La Liga niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Rayo Vallecano. Girona kent een teleurstellende seizoenstart. De Catalaanse club wist in zeven competitieduels nog maar twee keer te winnen en staat slechts twaalfde.

Daley Blind stond bij Girona aan de aftrap en speelde de hele wedstrijd. Arnaut Danjuma viel halverwege de tweede helft in, Gabriel Misehouy een kwartier voor tijd. Donny van de Beek kwam niet in actie.

Girona verraste vorig seizoen door als derde te eindigen in de Spaanse competitie en zich zo te kwalificeren voor de Champions League. Daarin speelt het volgende week woensdag tegen Feyenoord. Het eerste duel werd met 1-0 verloren bij Paris Saint-Germain.