NOS Wielrennen

Australiërs pakken wereldtitel tijdrijden voor gemengde landenteams op 0,85 seconden

Australiërs pakken wereldtitel tijdrijden voor gemengde landenteams op 0,85 seconden

Australië heeft bij de WK wielrennen in Zürich de wereldtitel gepakt op de tijdrit voor gemengde landenteams. Het verschil met nummer twee Duitsland was na 53,7 kilometer slechts 0,85 seconden. Italië, winnaar van dit onderdeel op het EK in België, greep op acht seconden van Australië het brons.

Halverwege het parcours was het Australische team, bestaande uit Michael Matthews, Ben O'Connor, Jay Vine, Brodie Chapman, Grace Brown en Ruby Roseman-Gannon, zeven seconden sneller dan Italië en 21 seconden dan Duitsland.

De Duitse vrouwen maakten daarna veel van hun achterstand goed, vooral dankzij de bijzonder sterke Antonia Niedermaier, maar kwamen aan de finish net tekort voor het goud.

Bij de gemengde ploegentijdrit gaan eerst de drie mannen van het land van start. Na de finish van de tweede man vertrekken drie vrouwen voor hun ploegentijdrit. De eindtijd van de tweede vrouw telt.

Vreugde bij de Australiërs

Nederland, dat in 2019 nog de eerste wereldkampioen werd op dit onderdeel, deed niet mee aan de tijdrit voor gemengde landenteams en zal dat ook de komende jaren niet doen, zo liet bondscoach Koos Moerenhout weten.

"Het is niet zo moeilijk om drie mannen en drie vrouwen te vinden voor dit onderdeel", aldus Moerenhout. "Maar het is wel heel moeilijk om ze met elkaar te laten trainen. En dat is wel nodig om een medaille te kunnen halen."

Ook de Belgen sloegen dit onderdeel over in Zürich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl