Robert Lewandowski scoorde tweemaal

Barcelona wint voetbalfeest van Villarreal, Ter Stegen op brancard van veld af

FC Barcelona heeft ook zijn zesde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Villarreal CF wonnen de Catalanen met 1-5, waardoor ze in de Spaanse competitie nog altijd zonder puntverlies zijn en fier aan kop gaan.

De uitslag doet anders vermoeden, maar gemakkelijk ging het niet voor de ploeg van trainer Hansi Flick. Barcelona kreeg flinke tegenstand van Villarreal, dat energiek aanviel en genoeg kansen creëerde. Dat leverde een bijzonder vermakelijk duel op.

Nog geen De Jong

Frenkie de Jong trainde deze week voor het eerst weer mee met de Barcelona-selectie na zijn enkelblessure, maar was nog niet fit genoeg om in de wedstrijdselectie te worden opgenomen.

Al vroeg dacht Villarreal op voorsprong te komen in het eigen Estadio de la Ceramica (Keramiekstadion, genoemd naar de van oudsher belangrijkste economische motor van de stad). Yeremy Pino maakte na zeven minuten een fraaie goal, maar bleek buitenspel te hebben gestaan.

Het was de voorbode voor een doelpuntenfestijn. Door twee echte spitsengoals van Robert Lewandowski nam Barcelona een 2-0 voorsprong, waar de thuisploeg voor rust nog een doelpunt van Ayoze Pérez tegenover zette.

Brancard voor Ter Stegen

Wel kreeg Barcelona nog een flinke tegenvaller toen doelman Marc-André Ter Stegen verkeerd landde en met een brancard van het veld moest worden gedragen. De Duitse doelman voegt zich in de ziekenboeg bij onder anderen Dani Olmo, die vorig weekend al een hamstringblessure opliep, Gavi en Ronald Araújo.

De onfortuinlijke Ter Stegen wordt op een brancard weggedragen

Na rust gingen beide ploegen op dezelfde voet door. Ze vielen volop aan en creëerden de ene na de andere kans. Barcelona sloeg uiteindelijk driemaal toe, via Pablo Torre en twee keer Raphinha. Lewandowski kreeg de uitgelezen mogelijkheid om een hattrick te maken, maar miste een strafschop.

Villarreal scoorde in de tweede helft wel tegen, maar werd wederom geconfronteerd met de vlag van de grensrechter. El Submarino Amarillo (De Gele Onderzeeër) kreeg daardoor minder dan waar het recht op had, gezien het spelbeeld.

Zo herpakte Barcelona zich na een midweekse Champions League-nederlaag tegen AS Monaco (1-2) en doet het goede zaken in de Spaanse competitie. Komende woensdag speelt het wederom een competitieduel, thuis tegen Getafe.