Beelden na de Israëlische aanval op een school in Gaza-Stad
NOS Nieuws

'22 doden bij aanval op school in Gaza, veel slachtoffers kind of vrouw'

Bij een Israëlische aanval op een school in Gaza-Stad zijn 22 mensen gedood, onder wie veel vrouwen en kinderen. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid in de Gazastrook.

Ook worden er dertig gewonden gemeld. Het mediabureau van Hamas zegt dat onder de doden dertien kinderen en zes vrouwen zijn. Ooggetuigen vertellen aan persbureau Reuters dat de school, waar ontheemde Palestijnen werden opgevangen, door twee raketten werd geraakt.

Op deze beelden is te zien dat de ravage groot is:

Ravage in school Gaza-Stad na Israëlische aanval: 'Vrouwen met kinderen zaten in speeltuin'

"De vrouwen en kinderen zaten op het speelplein van de school, de kinderen waren aan het spelen, en opeens raakten twee raketten hen", citeert Reuters een ooggetuige. Een ander zegt dat hij geen enkele man tussen de gewonden zag. "Het waren allemaal vrouwen en kinderen."

Scholen aanvallen

Het Israëlische leger bevestigt een school te hebben aangevallen in Gaza-Stad, maar op basis van de beschikbare informatie lijkt dit om een andere school te gaan. Het leger zegt dat Hamas een commandocentrum in de betreffende school had. Dit is niet te controleren.

Sinds begin augustus heeft het Israëlische leger zeker tien scholen aangevallen. Telkens zei het dat er een commandocentrum van Hamas was gevestigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl