NOS Voetbal

AZ mede dankzij fraaie stift Sadiq minimaal twee dagen koploper eredivisie

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - AZ

AZ is voor minstens twee dagen koploper in de eredivisie na een 1-2 zege op PEC Zwolle. Bovendien blijven de Alkmaarders, die vorige week sc Heerenveen met 9-1 omver bliezen, ongeslagen in de eredivisie.

Zondag kan PSV de koppositie weer heroveren. De landskampioen speelt dan een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Ibrahim Sadiq maakte beide doelpunten voor AZ. De vleugelspits is met vier treffers gedeeld topscorer van de eredivisie, samen met ploeggenoot Troy Parrott, Sem Steijn (FC Twente) en Hirving Lozano (PSV).

Stand Eredivisie na PEC-AZ

Tegen PEC Zwolle leek AZ verder te willen gaan met waar het mee bezig was tegen Heerenveen. Al na vijf minuten rukte Ruben van Bommel op over de vleugel, waarna Sadiq op de juiste plek stond om raak te schieten.

PEC wist echter te voorkomen dat het volledig overlopen werd. Sterker: de Zwollenaren kregen genoeg kansen in de eerste helft. Zo bleef de bal hangen na een vrije trap van Filip Krastev, waarna Anouar El Azzouzi zijn schot gekeerd zag worden. AZ bleef op zoek naar snelle uitbraken.

Bij een merkwaardig moment liep AZ-verdediger Seiya Maikuma tegenstander Krastev omver, maar de Japanner kreeg tijdens hun val de schoen van Krastev vol in zijn gezicht. Het leverde Maikuma een flinke bloedlip én een gele kaart op.

Net voor rust was PEC een aantal keer gevaarlijk uit hoekschoppen, maar een écht grote kans ontbrak.

Weer Sadiq

Het begin van de tweede helft moet voor PEC een beetje gevoeld hebben als een déjà vu, want wederom vond Sadiq snel het net. De 24-jarige Ghanees maakte een loopactie en kreeg de bal door het midden aangespeeld. Hij zag dat Jasper Schendelaar te ver voor zijn doel stond en van zestien meter stifte hij de bal prachtig over de PEC-doelman heen.

Koopmeiners genoot van prachtgoal Sadiq: 'Doet vaker van die gekke dingen'

Anders dan in de eerste helft, lukte het PEC ditmaal wel om iets terug te doen. Younes Namli gaf een mooie steekbal op Dylan Vente, waarna de kersvers international van Suriname de 2-1 maakte.

Diep in de blessuretijd kreeg Vente nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar de bal ging er niet in. Even daarvoor dacht Sven Mijnans de 3-1 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl