Wout van Aert
NOS WielrennenAangepast

Van Aert tekent 'uniek contract': blijft tot einde carrière bij Visma-Lease a Bike

Wout van Aert blijft voor de rest van zijn carrière bij Visma-Lease a Bike. De zondag 30 jaar geworden wielrenner heeft zijn huidige contract, dat in 2026 afloopt, verlengd tot het einde van zijn wielerloopbaan. "Ik voel me heel erg thuis bij deze ploeg", zegt de Belg.

De bijzondere contractverlenging is een persoonlijk hoogtepunt voor Van Aert na een seizoen dat allesbehalve vlekkeloos verliep. De Belgische toprenner ging dit jaar vier keer onderuit en zijn laatste valpartij, in de Ronde van Spanje, maakte een einde aan zijn seizoen.

"Ondanks de tegenslagen en valpartijen heb ik toch mooie prestaties kunnen leveren", blikt Van Aert na de verlenging van zijn contract terug op het seizoen.

"Ik ben trots hoe ik me heb teruggevochten na de valpartij in het voorjaar en het niveau dat ik in de zomer weer haalde. Ik heb nog een olympische medaille gehaald. Dus ja, voor mij een pechseizoen, maar voor velen zou het een seizoen zijn waar ze voor zouden tekenen."

Van Aert tekent tot einde carrière bij Visma: 'Denk uniek in het wielrennen'

2024 is een negatieve uitschieter in de carrière van Van Aert. De Belg, die in 2019 naar het toenmalige Jumbo-Visma kwam, won onder meer al negen Tour-etappes en drie Vuelta-ritten voor de Nederlandse ploeg.

Ook zegevierde hij in eendagskoersen zoals Milaan-Sanremo, Amstel Gold Race, Strade Bianche, Omloop het Nieuwsblad, E3 Prijs, Gent-Wevelgem en Kuurne-Brussel-Kuurne.

Vlaanderen en Roubaix

Van Aert heeft al een tijdje zijn zinnen gezet op het winnen van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar kwam tot nu toe niet verder dan enkele ereplaatsen. Ook werd hij al vier keer tweede op een WK wielrennen.

"Ik heb voor volgend jaar weer mijn zinnen gezet op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Er zijn ook zeker andere doelen, maar laten we beginnen bij het voorjaar", aldus Van Aert, die nog niet precies weet wanneer hij weer op de fiets zal zitten na de zware knieblessure die hij in Spanje opliep.

Knie

"Vandaag is pas de eerste dag dat ik weer zonder krukken kan lopen. Ik had een diepe wond. Er was een serieuze beschadiging in mijn kniegewricht, een deuk als het ware. Dat maakt het lastig te steunen op mijn rechterbeen."

Bekijk hier de etappezeges van Van Aert in de Vuelta dit jaar:

In het veldrijden boekte hij door de jaren heen ook meerdere grote successen. Of en wanneer de drievoudig wereldkampioen komende winter een veldrit rijdt, is nog niet bekend.

Tot aan zijn blessure leek de veelzijdige Van Aert op weg naar zowel de puntentrui als de bergtrui in de Vuelta. Dat was een unieke prestatie geweest.

Alle reden voor Visma-Lease a Bike-directeur Richard Plugge om Van Aert langer aan de ploeg te binden. "Wout is natuurlijk een fantastische renner met een geweldig palmares. Hij is een alleskunner."

"Daarnaast is Wout echt een belangrijke cultuurdrager geworden, een onmisbare schakel in onze ploeg. Hij is een leider en een teamplayer. Hij is een renner die anderen in de ploeg ook beter maakt, alleen al door zijn inzichten en charisma."

'Deze ploeg is uniek'

Van Aert zegt zelf niet lang nagedacht te hebben over het voorstel voor dit contract. "We zijn samen constant op zoek naar verbetering en daar heb ik veel succes aan te danken. Maar daarnaast voel ik me heel erg thuis in deze ploeg, dat is voor mij heel belangrijk."

"Deze ploeg is uniek en past al vijf jaar bij me. Dat wil ik graag zo houden. Daarom heb ik besloten hier voor altijd te blijven en dat voelt goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl