NOS Nieuws

Wekdienst 16/9: Coronavaccinaties weer van start • Voormalig Jumbo-topman voor de rechter

Goedemorgen! Miljoenen mensen kunnen vanaf vandaag weer een vaccinatie tegen het coronavirus krijgen. En de strafzaak begint tegen Jumbo-topman Frits van Eerd en een medeverdachte.

Eerst het weer: het is vandaag een bewolkte dag. Later op de dag breekt het zonnetje even door, maar krijgen we ook een enkele bui. Het wordt maximaal 20 graden.

Het weer van maandag 16 september 2024

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kan je vandaag verwachten?

  • Enkele miljoenen mensen kunnen weer een vaccinatie tegen het coronavirus krijgen. Die moet de afweer voor de herfst en winter verhogen.
  • Op de wegen richting Duitsland kan het druk zijn, verwacht de ANWB. Dat heeft te maken met grenscontroles die het buurland invoert om naar eigen zeggen terroristen en illegale migranten te kunnen weren.
  • De rechtbank in Assen houdt een eerste zitting in de strafzaak tegen de voormalige Jumbo-topman Frits van Eerd en een medeverdachte. Van Eerd wordt vervolgd voor corruptie en valsheid in geschrifte.
  • Het Europees Parlement komt voor het eerst sinds het zomerreces weer samen in Straatsburg.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse Secret Service heeft het vuur geopend op een man die zich met een geweer ophield in de buurt van oud-president Donald Trump. De FBI gaat ervan uit dat de man van plan was een aanslag te plegen op de Republikeinse presidentskandidaat.

Het incident vond plaats het de Trump International Golf Club in West Palm Beach in Florida. In een mail aan zijn aanhangers, geciteerd door onder meer persbureau AP, laat Trump weten dat hij in veiligheid is en dat het goed met hem gaat.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Johan Cruijff Arena in Amsterdam gaat aangifte doen tegen twee mannen die het stadion beklommen. Dat gebeurde dinsdag, maar afgelopen weekend zetten ze een video ervan op YouTube:

Mannen beklimmen Johan Cruijff Arena

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl