Davy Klaassen
NOS VoetbalAangepast

'Klaassen keert tot einde seizoen terug bij Ajax, maandag medische keuring'

Davy Klaassen maakt zijn comeback bij Ajax. Als hij maandag de medische keuring doorkomt, tekent hij een contract tot het einde van dit seizoen, zo melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Ajax wil niet reageren op de berichtgeving.

De 31-jarige middenvelder was sinds zijn vertrek bij Internazionale transfervrij en trainde sinds afgelopen week mee bij Jong Ajax om zijn conditie op peil te houden. Coach Francesco Farioli vroeg hem al snel om bij het eerste team mee te trainen, raakte onder de indruk en drong bij de clubleiding aan op een contract voor Klaassen.

Kampioen met Inter

Voor Klaassen is het zijn tweede terugkeer in Amsterdam. In 2017 verliet hij Ajax voor Everton en na één seizoen in Engeland en twee jaar bij Werder Bremen keerde hij in 2020 terug bij Ajax.

Davy Klaassen viert de Italiaanse landstitel met Inter

Na drie seizoenen bij Ajax verhuisde Klaassen vorig jaar naar Internazionale, waar hij genoegen moest nemen met een rol als invaller, maar wel kampioen van Italië werd. Het aflopende contract van de 41-voudig Oranje-international bij Inter werd niet verlengd.

Met Klaassen voegt Ajax opnieuw een brok ervaring aan de selectie toe. Eerder strikten de Amsterdammers al Daniele Rugani (30) en Wout Weghorst (32) en met Steven Berghuis (32), Jordan Henderson (34) en Remko Pasveer (40) had Ajax al de nodige routine in huis.

In Studio Voetbal werd de aanstaande terugkeer van Davy Klaassen naar Ajax besproken:

'Komst Klaassen toont falen Ajax op transfermarkt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl