NOS Voetbal

Eredivisieclubs opgelet: deze spelers zijn nog transfervrij op te pikken

De transfermarkt is sinds vannacht om 00.00 uur gesloten voor de Nederlandse voetbalclubs, maar dat betekent niet dat er nu geen nieuwe spelers meer aangetrokken kunnen worden. Voetballers die transfervrij zijn (geen contract hebben) kunnen nog opgepikt worden.

Onder die transfervrije voetballers zitten een paar gerenommeerde namen, met wie veel eredivisieclubs vast graag in zee zouden gaan. Een overzicht.

Memphis Depay

De 98-voudig Oranje-international zit na zijn avontuur bij Atlético Madrid nog altijd zonder club. Na een teleurstellend EK liet bondscoach Ronald Koeman vanochtend weten de 30-jarige Depay niet te selecteren voor het Nederlands elftal zolang hij niet aan spelen toekomt.

Een terugkeer van de oud-speler van PSV, Manchester United, Olympique Lyon en FC Barcelona naar de eredivisie is onwaarschijnlijk. In juni liet Depay weten zijn vizier voor een volgende stap op het buitenland te richten. Naar verluidt zou Rayo Vallecano de aanvaller graag nog willen toevoegen aan de selectie.

Davy Klaassen

Na één jaar heeft Davy Klaassen alweer afscheid genomen bij Internazionale. Het aflopende contract van de oud-Ajacied werd niet verlengd door de regerend kampioen van Italië.

Klaassen speelde achttien wedstrijden voor Inter. Een tweede terugkeer bij Ajax lijkt niet aanstaande: het Belgische Antwerp FC zou met de 31-jarige Nederlander in gesprek zijn om hem in te lijven.

Davy Klaassen is transfervrij vertrokken bij Inter

Alireza Jahanbakhsh

De Iraniër droeg 106 wedstrijden het shirt van Feyenoord en groeide de afgelopen jaren uit tot een gewaardeerde kracht in de Kuip. Na drie seizoenen in Rotterdam, waarin Jahanbakhsh onder meer landskampioen werd en de beker won, werd zijn contract niet verlengd.

Feyenoord ging op zoek naar een nieuwe rechtsbuiten, maar nadat Club Brugge eerste keus Andreas Skov Olsen niet wenste te laten gaan, ketste een transfer van Real Betis-speler Assane Diao gisteren in extremis af.

Patrick van Aanholt

De 34-jarige verdediger werd afgelopen anderhalf jaar door PSV gehuurd van Galatasaray. Zijn aflopende contract bij de Turkse grootmacht werd niet verlengd.

De 19-voudig Oranje-international wilde volgens het Eindhovens Dagblad graag nog bij de landskampioen blijven voetballen, maar PSV besloot hem geen nieuw contract aan te bieden.

Marco van Ginkel

Na 118 wedstrijden voor PSV koos middenvelder Marco van Ginkel halverwege het seizoen 2022/2023 voor zijn oude liefde: Vitesse, de club waar hij in 2010 debuteerde.

Het werd een lastig jaar, het verhaal is bekend: Vitesse degradeerde uit de eredivisie en het voortbestaan van de club stond op losse schroeven. Van Ginkel besloot in het voorjaar om te vertrekken bij Vitesse, omdat de vele kunstgrasvelden in de Keuken Kampioen Divisie een te groot risico vormen op blessures.

Van Ginkel gaat niet door bij Vitesse in eerste divisie: 'Kunstgras is groot issue'

Joshua Brenet

Van alle transfervrije voetballers is de naam van Joshua Brenet misschien wel de meest opvallende. Zijn contract bij FC Twente werd in maart ontbonden, nadat de verdediger veroordeeld werd tot een maand celstraf voor het rijden zonder rijbewijs.

Brenet speelde eerder bij PSV en Hoffenheim en groeide in Enschede uit tot vaste basisspeler. In twintig wedstrijden kwam de tweevoudig Oranje-international tot vier doelpunten en twee assists.

Thom Haye

Ook de ervaren eredivisievoetballer Thom Haye is op zoek naar een nieuw onderkomen. Het contract van de middenvelder bij sc Heerenveen liep deze zomer af en hij zit sindsdien zonder club.

De Indonesisch international, die al eens een jaar bij het Italiaanse Lecce voetbalde, richt zijn pijlen op een nieuw avontuur in het buitenland. In de tussentijd houdt hij zijn conditie op pijl bij Jong AZ.

Ook Rabiot, Ramos en Hummels nog zonder club

Voor menig eredivisieclub onhaalbaar, maar ook aansprekende spelers als Adrien Rabiot (29), Anthony Martial (28), Mats Hummels (35) en Sergio Ramos (38) zijn nog altijd op zoek naar een nieuwe werkgever.

De tijd voor clubs die Europees voetbal spelen dringt: zij hebben nog tot vanavond 23.59 uur om hun definitieve selecties in te dienen bij de UEFA. Spelers die niet op tijd ingeschreven zijn, mogen niet deelnemen aan Europese competities.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl