Rico Verhoeven in gevecht met Levi Rigters
NOS Sport

Verhoeven verdedigt Glory-titel in december, uitdager komt uit duel Rigters-Rajabzadeh

Rico Verhoeven gaat op 7 december zijn titel verdedigen in het Gelredome in Arnhem. De 35-jarige kickbokser neemt het dan op tegen landgenoot Levi Rigters of Bahram Rajabzadeh uit Azerbeidzjan.

Rigters en Rajabzadeh gaan op 21 september in Zagreb de ring in om uit te vechten wie de strijd aan mag gaan met de houder van de titel in het zwaargewicht kickboksen van Glory.

Verhoeven is al tien jaar kampioen bij Glory, dat is uitgegroeid tot de grootste kickboksbond ter wereld. Afgelopen november verdedigde de Brabander zijn titel voor de elfde keer, door in een vol Gelredome op punten te winnen van Tariq Osaro.

'Levi heeft potentie'

Rigters (29) was in maart tijdens de Glory Grand Prix nog tegenstander van Verhoeven. Hij kreeg de wereldkampioen naar de grond, maar Verhoeven won wel.

"Ik ging een keer neer door Levi, maar ik pakte de overwinning", aldus Verhoeven in een persbericht. "Levi heeft potentie, misschien is hij zelfs een toekomstig kampioen, maar niet zolang ik de lakens uitdeel."

"Bahram heeft veel praatjes en heeft goede momenten tijdens toernooien gehad, maar talk is cheap", zegt Verhoeven over Rajabzadeh (33). "Als hij Levi verslaat, dan kan hij bewijzen dat de 'hype' ergens op gebaseerd is."

Vorig jaar maakten we een sportexplainer over de wereldtitel van Verhoeven:

Sportexplainer: Hoe 'werelds' is de wereldtitel van Rico Verhoeven?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl