Beeld van de reddingsactie, gefilmd door de Italiaanse kustwacht
NOS Nieuws

21 migranten vermist na kapseizen boot bij Lampedusa

De Italiaanse kustwacht heeft in de buurt van het eiland Lampedusa zeven migranten uit zee gered nadat hun boot was omgeslagen. 21 andere opvarenden, onder wie drie kinderen, worden vermist. De kustwacht is met schepen en vliegtuigen naar hen op zoek.

De geredde migranten zijn Syrische mannen. Zij zeggen dat de boot waarop ze Italië probeerden te bereiken kapseisde toen het onderweg slecht weer werd. Daarna zou de boot nog enkele keren zijn omgeslagen.

De overlevenden werden aangetroffen in een drijvende, maar volgelopen boot. Een woordvoerder van de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, noemt hun toestand op X "kritiek" en zegt dat ze familieleden verloren zijn. De kustwacht heeft de mannen naar Lampedusa gebracht.

De migranten waren afgelopen zondag vertrokken uit Libië. Volgens de UNHCR vertrok de boot waarschijnlijk vanuit de stad Sabratha, ten westen van de hoofdstad Tripoli. De vluchtelingenorganisatie zegt dat er ook Sudanezen aan boord waren.

Volgens de aan de VN verbonden Internationale Organisatie voor Migratie zijn er dit jaar al meer dan 2500 migranten om het leven gekomen of vermist geraakt bij pogingen om de Middellandse Zee over te steken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl