In Boulogne-sur-Mer is een medische post opgebouwd
NOS Nieuws

Zeker twaalf migranten omgekomen door kapseizen boot op het Kanaal

Op het Kanaal tussen Groot-Brittannië en Frankrijk zijn zeker twaalf migranten omgekomen doordat hun boot kapseisde. Dat meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken. Er is een grote zoek- en reddingsoperatie bezig voor de kust bij Boulogne-sur-Mer.

De Franse kustwacht meldde dat er tot nu toe meer dan vijftig mensen uit het water zijn gehaald. Minister Gérald Darmanin zegt dat er nog twee mensen worden vermist en dat er meerdere gewonden zijn.

Er worden helikopters, een vliegtuig en boten ingezet om de migranten te redden, meldt de Franse nieuwssite BFM-TV. Darmanin, wordt aan het eind van de middag ter plekke verwacht.

De burgemeester van Boulogne-sur-Mer spreekt van een tragedie. Op Facebook schrijft hij dat er bijna zeventig mensen aan boord van de boot waren. Er verkeren volgens de burgemeester nog mensen in kritieke toestand. Hij noemt daarbij geen aantal.

In Boulogne-sur-Mer is een medische post opgebouwd om de slachtoffers te verzorgen.

Tienduizenden mensen

Elk jaar steken tienduizenden mensen Het Kanaal over in de hoop op een beter leven. Vaak worden ze door smokkelorganisaties op gammele bootjes gezet, wat geregeld leidt tot dodelijke ongelukken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl