Duplantis is nipt sneller dan Karsten Warholm
NOS Sport

Polsstokgigant Duplantis loopt 100 meter en wint in opvallend snelle tijd

Een bijzondere sprintwedstrijd tussen twee vrienden en superatleten is gewonnen door Armand Duplantis. De wereldrecordhouder in het polsstokhoogspringen nam het woensdagavond in een demonstratiewedstrijd in Zürich over 100 meter op tegen Karsten Warholm, wereldrecordhouder op de 400 meter horden.

De Zweed zette zelfs een zeer snelle tijd neer van 10,37, dat is nog geen seconde boven het wereldrecord van Usain Bolt (9,58).

Polsstokhoogspringer Duplantis verslaat Warholm op 100 meter

De 28-jarige Noor Warholm en de 24-jarige Zweed Duplantis zijn twee sterren in de atletiek en kwamen op het idee van de wedstrijd toen ze eerder dit seizoen discussieerden wie de snelste zou zijn. Er werd dan ook uitgekeken naar dit buitengewone duel, aan de vooravond van de Diamond League-wedstrijden in Zürich.

De tribune zat in Zwitserland vol met fans en grote namen uit de atletiek die deze wedstrijd niet wilden missen. Zij zagen hoe Warholm en Duplantis er een echte show van maakten. In boksuitrusting kwamen de twee één voor één de 'arena' binnen.

Duplantis en Warholm

Op papier leek de wedstrijd voorafgaand een ongelijke strijd. Een hordeloper tegen een polsstokhoogspringer. Maar de persoonlijke records op de 100 meter lagen niet eens zo gek ver uit elkaar.

Warholm noteerde in 2017 een tijd van 10,49, Duplantis liep in 2018 een tijd van 10,57.

Dat er een verrassing inzat bleek ook wel tijdens de race. Duplantis was razendsnel weg uit de startblokken en bleef de Noor over de hele 100 meter voor. Hij finishte uiteindelijk in een persoonlijk record van 10,37. Noah Lyles werd deze zomer olympisch kampioen in 9,79.

Zweeds tenue voor Warholm

Een pijnlijke avond voor de echte loper van de twee, Warholm, die 10,47 neerzette. Hij zal het donderdag nog een keer voelen, dan moet hij de Diamond League-wedstrijd lopen in een Zweeds-tenue dat hij kreeg van een uiteraard erg vrolijke Duplantis.

Duplantis overhandigt het Zweedse tenue aan Warholm

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl