Steven Bergwijn
NOS Voetbal

Bergwijn vertrekt toch nog bij Ajax, Al-Ittihad maakt meer dan 20 miljoen over

Steven Bergwijn vertrekt bij Ajax. De buitenspeler verkaste op de slotdag van de transfermarkt voor 21 miljoen euro naar het Saudische Al-Ittihad. Dat gebeurde een half uur voor het verstrijken van de deadline in Saudi-Arabië.

Daar staat de vermoedelijke komst van Southampton-speler Kamaldeen Sulemana tegenover. Ajax verwacht dinsdag duidelijkheid te krijgen of de Ghanees een jaar kan worden gehuurd.

Eerder op de maandag sprak Kroes nog hardop uit dat hij geen beweging meer verwachtte op de transfermarkt. Dat veranderde toen Al-Ittihad tevergeefs had geprobeerd Leandro Trossard van Arsenal los te weken.

Vervolgens schakelde de club uit Saudi-Arabië door naar de buitenspeler van de Amsterdamse club.

Bergwijn kwam in 2022 voor meer dan 30 miljoen euro over van Tottenham Hotspur naar Ajax. De Nederlands international speelde 56 eredivisieduels voor de club, maakte 29 treffers en werd vorig seizoen zelfs aanvoerder.

Weinig speeltijd

Dit seizoen ging het een stuk minder voorspoedig met Bergwijn. Ajax-trainer Francesco Farioli leek het niet echt te zien zitten in de buitenspeler. Hij speelde slechts 14 minuten mee in de eerste twee eredivisiewedstrijden.

Wel stond hij één keer Europees in de basis, dat was in de terugwedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok. In die wedstrijd was Bergwijn ook trefzeker.

Steven Bergwijn

Afgelopen winter was er voor de Ajacied ook al interesse vanuit Saudi-Arabië, toen meldde Al-Ettifaq zich. Alleen bleef de 26-jarige voetballer hopen op een transfer naar een topcompetitie. Dat bleef uit en nu lonkte het Saudische geld opnieuw.

Nu Bergwijn vertrok, moest Ajax "in allerijl" nog in actie op de transfermarkt, zo meldde Kroes. De Amsterdamse club wilde koste wat het kost een vervanger vinden voor de 35-voudig international.

Dat zal dus waarschijnlijk Sulemana worden. Sulemana stond in 2021 ook al in de belangstelling van de Amsterdamse club, maar toen koos de aanvaller voor Stade Rennes,

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl